News Flash:

Hramul Mare al Bisericii Toma Cozma din Iasi

8 Mai 2013
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
Ca in fiecare an, in Duminica a doua dupa Pasti, cunoscuta sub numele de Duminica Tomei, Biserica Toma Cozma”, vechi monument istoric al cetatii Iasului, imbraca haine de sarbatoare intru cinstirea ocrotitorului principal, Sfantul Apostol Toma, precum si a marturiei sale despre Hristos Cel Inviat
Sarbatoarea Hramului parohiei va debuta sambata, 11 mai a.c., incepand cu ora 18.00,  cand se va oficia Slujba Vecerniei Hramului si a Litiei. Duminica, 12 mai, incepand cu ora 8.00, se va savarsi slujba Utreniei, a Sfintei Liturghii si pomenirile pentru ctitori si pentru toti cei raposati. Slujbele vor fi oficiate in sobor, cu participarea mai multor preoti invitati.
Atat dupa slujba Vecerniei cat si dupa cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului si Comitetului parohial, al colaboratorilor si prietenilor apropiati ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenti expresia culinara a bucuriei sarbatorii. 
Incredintarea lui Toma infatiseaza – explica PC Parinte Paroh Mihai Margineanu- un lucru maret si deosebit de important pentru noi: cum ne transfigureaza, cum ne transforma pe fiecare dintre noi revelatia lui Dumnezeu. Ce mutatie extraordinara s-a facut in mintea lui Toma: El se indoia ca Hristos ar fi inviat din morti, dar in prezenta lui Hristos, dintr-o data intelege totul. Nici nu il mai interesa daca Hristos a inviat sau nu a inviat din morti, ci exclama cu totul altceva: Domnul meu si Dumnezeul meu ! (Ioan 20, 28). 
Daca vom privi Invierea din morti a Domnului nostru Iisus Hristos ca pe un fapt exterior noua – subliniaza in continuare PC Parinte Paroh Mihai Margineanu-, nu vom face decat ceea ce a facut Toma, care s-a indoit. Atunci insa cand ne vom patrunde in fiinta noastra de mesajul Invierii, vom descoperi o stransa legatura intre Invierea Mantuitorului Hristos din morti si viata noastra, mantuirea  noastra. In aceasta consta de fapt chemarea tainica marturisirii Invierii: sa ne angajam cu toata viata si fiinta noastra in a dovedi prin fapte, prin cuvinte, prin comportament si atitudine, celor din jurul nostru ca Hristos a inviat, asa cum a facut-o si Toma cel incredintat, propovaduind Evanghelia in partile Indiei, unde a si primit moarte de martir. 
S-a dat startul inscrierilor la cursurile gratuite pentru copii, elevi, studenti si tineri organizate de Asociatia Toma Cozma la parohia noastra
Odata cu Sarbatoarea Hramului, s-a dat startul inscrierilor la cursurile gratuite, care se vor organiza in perioada urmatoare la Parohia Toma Cozma:  
- Curs gratuit de limba engleza
- Club de sah (cu participarea la diferite concursuri cu premii) 
- Curs gratuit de Canto 
Infiintata in anul 2004, Asociatia Toma Cozma din Iasi este o organizatie nonguvernamentala, avand ca scop sprijinirea comunitatii pe toate planurile, fiind implicata in numeroase proiecte la nivel local si national. Sub patronajul Sf. Apostol Toma a functionat, in prima jumatate a veacului al XX-lea, Ateneul Popular “Toma Cozma” din Pacurari, care a organizat, printre alte multe proiecte si subscriptia publica ce a stat la baza realizarii statuii lui Mihai Eminescu de langa Biblioteca Centrala Universitara. In spiritul acestor frumoase experiente, s-a dorit reactivarea parteneriatului dintre Asociatia Toma Cozma si Biserica Toma Cozma, punandu-se astfel bazele unor importante proiecte sociale, educative, culturale sau pentru protectia mediului. 
Inscrieri la tel. 0741 706 602, 0761 621 994, 
e-mail/id messenger: redactor_sef•yahoo.com 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

toma cozma iasi hram duminica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018787 (s)