Actualitate

Lucruri inspaimantatoare din lumea vrajitoarelor

Publicat: 04 dec. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucruri inspaimantatoare din lumea vrajitoarelor
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:65316;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Diferite obiecte care au fost folosite pentru toaleta mortilor ajung cele mai periculoase mijloace de a vraji diferite persoane •Acul sau ata folosite la mort pot lega pe vecie anumite persoane sa nu se mai casatoreasca sau sa sa nu mai aiba noroc pana nu vor fi dezlegate de aceeasi persoana •Ata cu care sunt legate picioarele mortului poate tine inchisa gura dusmanilor iar pieptenele poate sa ii ajute pe unii sa treaca usor prin procese •Prin rostirea unor formule cunoscute de putini, poate fi adusa aproape persoana iubita sau indepartate cele care vor raul

Nimeni nu poate sa explice daca moartea este mai infricosatoare decat mortul. Toti se tem deopotriva atunci cand este vorba de a merge la o inmormantare sau la vederea unui om mort, indiferent daca este un cunoscut sau chiar un membru al familiei. Motivele sunt simple si sunt legate de cele mai multe ori de obiceiurile care au fost construite in jurul mortii. Vrajitoare, varcolaci, stime, strigoi sau alte asemenea entitati, precum si numeroase vraji, fac pielea ca de gaina atunci cand numai te gandesti la ele. Poate de asta si cei mai multi se tem de morti, deoarece toate acestea sunt legate de moarte si de morti. De-a lungul timpului au aparut o multime de obiceiuri privind mortii, toate fiind practicate de vrajitoare, care cunosc toate aceste taine, mostenite de la mame sau bunici. Ele sunt cele care urmaresc de cele mai multe ori sa obtina diferite obiecte de la persoanele care au decedat sau alte obiecte care au fost folosite de familie pentru toaleta cadavrului. De obicei, nimeni nu observa tot ce se intampla la o inmormantare, insa aproape de fiecare data exista persoane care incearca sa fure ata cu care au fost legate picioarele mortului, pieptenele sau ustensilele cu care a fost barbierit, daca este vorba de un barbat. Acestea sunt asezate in sicriu, alaturi de mort, insa nu de putine ori sunt persoane care incearca sa le subtilizeze. De asemenea, in cazul apei cu care a fost spalat trupul neinsufletit, aceasta este aruncata la un loc mai ferit, de obicei la radacina unui copac, pentru a nu calca nimeni in ea, nici om, nici animal, deoarece „nu e de bine”, asa cum marturiseste traditia populara din zona Moldovei.

Apa de la mort

Printre cele mai utilizate si mai la indemana tuturor este apa cu care a fost spalat mortul. Traditia spune ca, daca cineva vrea ca cineva sa se transforme in bine, in special pentru a scapa de viciul betiei, trebuie sa fie luata apa cu care a fost spalat mortul si se stropeste mancarea care se da persoanei ce are probleme. „Asa cum nu poate mortul sa vorbeasca, asa sa nu poata acesta sa mai bea”, este formula pe care trebuie sa o rosteasca cel care stropeste cu apa mancarea betivului. Tot pentru a inlatura viciul betiei, poate fi luata o bucata de toiag de la mort, se aprinde si se stinge in bautura care va fi data celui care bea, de noua ori. Un alt obiect care poate fi folosit de la persoana decedata este parul mortului, care se toaca marunt si se pune pe haina unei persoane careia ii este voit raul. De asemenea, legatura cu care au fost legate picioarele mortului trebuie pastrata innodata, deoarece inseamna ca tine legate gurile vrajmasilor, iar daca persoana respectiva detine si un ac si un pieptene de la mort, vor fi castigate procesele cu care se judeca cel ce detine instrumentele, prin formula „cum trece pieptenele prin par, asa sa trec si eu prin procese”. De asemenea, foarte multe vrajitoare folosesc ata si acul care au fost folosite la mort pentru a „lega pe cineva” pe care il urasc sau caruia ii doresc raul. Ii coase o bucatica mica de ata folosita la mort pe interiorul hainei rostind formula „pana ce nu ii voi dezlega de ata cu care l-am legat, sa nu aiba noroc si sa ii fie legat tot ce face, asa cum este infasurata ata pe care am pus-o. Sa nu il dezlege nimeni, decat eu sau mortul de la care am luat ata”, iar persoana respectiva va fi vrajita pana ce ii va fi desfacuta legatura.

Obiecte de fabricat iubirea

Un obiect foarte cautat de fete este acul care a fost folosit pentru a coase diferite haine ale mortului. In momentul in care un baiat vine in vizita la fata, daca aceasta vrea ca baiatul sa nu o atinga in nici un fel, pune acul sub pat sau la brau si baiatul nu se va mai atinge de ea. Daca va ascunde acul, pentru a nu fi in apropierea celor doi, atunci fata va avea la dispozitie baiatul, daca va rosti si cateva formule cunoscute de putini. Pentru a scapa de vraja, baiatul trebuie sa sfredeleasca noua punti care trec peste apa, iar daca nu isi va reveni nici asa, atunci trebuie sa prinda trei pui mici de pastrav si sa ii inghita, spunand „asa cum inoata pestii prin apa, la fel de iute sa fiu si eu la femei”. Tot acul poate fi folosit si pentru a face pe cineva sa se indragosteasca de cel care face vraja.
Silviu DASCALU

Vrajitoarele la mare cautare

Paginile de mica publicitate ale ziarelor abunda de anunturi in care vrajitoarele isi ofera serviciile celor care nu gasesc alta rezolvare la problemele lor. Din disperare de cauza, tot mai multi ieseni apeleaza la serviciile vrajitoarelor, in dorinta de a scapa de vraji si de blesteme. Tocmai de aceea, exista tot mai multe faimoase si celebre vrajitoare, care au aparut pe toate posturile de televiziune sau care sustin ca au fost plecate la specializare in diferite tari, cel mai frecvent Israel, de unde au venit cu diferite talismane sau alte lucruri care alunga toate vrajile si orice neputinta. Bratara, Omida, sau alte nume cu rezonanta isi ofera serviciile de a scoate argintul viu, de a dezlega cununii sau alte asemenea servicii. Care mai de care mai vestita sau mai adevarata, care se foloseste doar de magia alba, insa o cunoaste si pe cea neagra, pentru orice eventualitate, isi ofera serviciile pe paginile ziarelor, lasand sa cada prada tot mai multe persoane. Pentru a atrage cat mai multi clienti, acestea isi ofera serviciile gratis in anumite zile ale saptamanii, ca apoi sa ii scurga de bani pentru tot felul de talismane sau alte obiecte care sa ii protejeze de vraji.

Adauga un comentariu