News Flash:

Companii de renume care l-au servit pe Hitler

6 Iunie 2013
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
Allianz a folosit banii de asigurare pentru a finanta masina de razboi a lui Hitler
Nu este o mare surpriza colaborarea Allianz cu regimul nazist, daca luam in considerare ca directorul general al companiei de asigurari la acea vreme – Kurt Schmitt – era de asemenea ministrul de finante. Allianz a asigurat facilitatile si personalul din lagarul de concentrare de la Auschwitz. Compania a colaborat cu regimul lui Hitler in scopul obtinerii asigurarilor de viata ale evreilor germani trimisi in lagarele mortii, in timpul razboiului. Grupul a asigurat bunurile acestora in beneficiul nazistilor.
IBM a furnizat Germaniei naziste tehonologie de monitorizare a nivelului de dezvoltare
Un razboi nu poate fi condus eficient fara o modalitate de a avea in vedere toate aspectele, de la transporturi pana la consumabile. Compania care a inventat PC-ul, IBM a fost cea responsabila de producerea de echipamente pentru tinerea unei evidente stricte asupra populatiei si asupra victimelor din lagarele de concentrare.
Ford a furnizat vehicule atat trupelor Puterilor Centrale cat si Antantei
Henry Ford, fondatorul industriei americane de automobile, a fost foarte deschis in impartasirea parerilor sale anti-semite, chiar a publicat lucrari cu privire la pericolele reprezentate de poporul evreu. In ciuda convingerilor sale, in timpul celui de-al doilea razboi mondial constructorul de masini a vandut vehicule ambelor tabere. Hitler i-a acordat acestuia Marea Cruce a Vulturului German, cea mai inalta distinctie oferita de Germania nazista unui cetatean strain.
Coca-Cola a creat bautura Fanta pentru soldatii nazisti
Coca-Cola este una dintre companiile care a facut un mare profit in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Atunci cand filiala germana a companiei a epuizat rezervele de sirop necesar pentru producerea de Coca-Cola, compania a inventat o noua bautura racoritoare pentru a potoli setea trupelor naziste. Aceasta a fost denumita Fanta.
Siemens a fost responsabil cu constructia camerelor de gazare
Daca I.G. Farben a fost cel care a fabricat gazul toxic, Siemens a construit locul unde acesta avea sa fie folosit. Camerele de gazare au fost construite cu ajutorul tehnologiei Siemens, iar muncitorii erau de fapt prizonierii lagarelor de concentrare. Paradoxal, acestia-si construiau locurile unde aveau sa moara, ei si familiile lor, in baza planurilor Siemens.
Hugo Boss a fost responsabil pentru ca soldatii nazisti sa fie in pas cu trendurile
Daca v-ati intrebat vreodata cine a fost responsabil pentru celebrele, impozantele uniforme fasciste, raspunsul este Hugo Boss. Compania in acea perioada avea opt ani de la infiintare iar un contract de o asemenea insemnatate a reprezentat un enorm success in acea vreme. Datorita cresterii cererilor de uniforme militare celebrul designer a venit cu ideea de a “recruta” mana de lucru din lagarele de concentrare din Franta si Polonia.
 
sursa:stireazilei.ro 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

allianz auschwitz ibm ford hitler coca-cola siemens gazul toxic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1627 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020826 (s)