News Flash:

Concursul National „Mihail Jora” si-a desemnat castigatorii

17 Mai 2016
631 Vizualizari | 0 Comentarii
MihailJora
Bucuresti, 17 mai 2016. Concursul National de Critica si Interpretare MuzicalaMihail Jora” a descoperit si a premiat si in acest an cele mai bune talente inscrise la sectiunile de interpretare si critica muzicala. Premierea castigatorilor celor patru sectiuni de concurs a avut loc luni, 16 mai, la Ateneul Roman in cadrul unui Concert de Gala. Gina Gloria Tronel, Stefan Cazacu, Dimitri Malignan si Ana Diaconu sunt doar cateva nume rostite la Gala de premiere si pe care, cu siguranta, le vom reauzi in anii urmatori si pe scene internationale.

Cea de-a XXVI-a editie a Concursului National de Critica si Interpretare Muzicala „Mihail Jora” s-a desfasurat in perioada 9-16 mai si a reunit tinere talente din Romania si din Republica Moldova, care au concurat la una dintre sectiunile de Interpretare muzicala – Canto, Pian, Violoncel – sau la sectiunea de Critica Muzicala.

Castigatorii celor patru sectiuni au fost premiati in cadrul Concertului de Gala al Concursului National de Critica si Interpretare Muzicala „Mihail Jora” ce a avut loc intr-o atmosfera de poveste in Sala Mare a Atenului Roman, in seara zilei de 16 mai.
Cu un nume predestinat succesului, Gina Gloria Tronel a fost desemnata castigatoarea Premiului I la sectiunea Canto. Premiul I la sectiunea Violoncel i-a fost acordat tanarului Stefan Cazacu. Pentru sectiunea Pian, juriul concursului l-a ales castigator pe Dimitri Malignan, pentru merite deosebite. Nu in ultimul rand, la sectiunea Critica muzicala, Ana Diaconu a convins juriul ca merita locul I pentru eseul „Carlo Gesualdo – un muzician intre bizarerie si manierism”.

Vezi si S-a aflat abia acum! Gestul urias facut de Gigi Becali pentru Cornel Constantiniu

Locul al doilea la sectiunea Canto a fost obtinut de George Ionut Virban. La sectiunea Violoncel, Premiul al II-lea l-a primit Cornelius Zirbo. Pentru fiecare sectiune de concurs au fost acordate si premii speciale din partea celor care au sustinut aceasta editie a Concursului. Lista completa a premiilor oferite este disponibila pe site-ul concursului Mihail Jora.
Cu ocazia Concertului de Gala, castigatorii premiilor I si al II-lea de la fiecare sectiune interpretativa au interpretat lucrari din concurs, spre incantarea publicului prezent. Evenimentul a fost inchis printr-un program simfonic sustinut de Orchestra Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Vezi si Evenimente culturale inedite la Ateneul Tatarasi


Meritele concurentilor au fost recunoscute prin numeroase premii oferite de sponsorii acestei editii, cat si din prin invitatia de a  concerta alaturi de Filarmonica „Mihail Jora” din Bacau si de alte filarmonici si opere din tara.
Cea de-a XXVI-a editie a Concursului National de Critica si Interpretare Muzicala „Mihail Jora” a fost organizata de Uniunea Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor Muzicali din Romania, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si Societatea Muzicala, care s-a ocupat de finantarea concursului. Comunicarea Concursului a fost realizata de Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea proiectelor sociale si culturale.

Parteneri media: Radio Romania Muzical, ABC Muzical, Radio Clasic, Revista Bulevard, IQool, Post Modern, The Marketer.
Despre concursul „Mihail Jora”: Concursul national de creatie, critica si interpretare muzicala "Mihail Jora" a fost initiat de catre Uniunea Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor muzicali din Romania impreuna cu Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti in anul 1991, fondator prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, ca semn de omagiu, cu prilejul sarbatoririi centenarului marelui artist roman. Din anul 2010 el este reorganizat in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si beneficiaza de un aport logistic si conceptual al mai multor co- organizatori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mihail jora descoperit ateneul roman critica muzicala sala mare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013399 (s)