News Flash:

Conducatorii tiranici ai vremurilor moderne

15 Noiembrie 2013
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
1. Mao Zedong (1893 - 1973)
Creatorul actualei Republici Populare Chineze, Mao Zedong s-a aflat in fruntea revolutiei din statul asiatic, insa, desi oficial este vazut ca un erou, dictatorul aproape a distrus cultura si societatea chineza prin intermediul programelor sale sociale. Poate, insa, si mai important, Mao Zedong se face responsabil de moartea unui numar cuprins intre 40 si 70 milioane de oameni!
2. Iosif Vissarionovici Stalin (1878 - 1953) 
Unul dintre cele mai faimoase figuri diabolice din istoria recenta este, in mod cert, Stalin. Secretarul General al Partidului Comunist i-a urmat lui Lenin la conducerea Uniunii Sovietice. Printre multe altele, a fost acuzat ca a determinat moartea a milioane de oameni din cauza proiectului economic implementat care a condus la foamete generala. De parca aceasta situatie nu ar fi fost de ajuns, Stalin a ordonat moartea tuturor acelora care indrazneau sa i se opuna!
3. Adolf Hitler (1889 - 1945)
Din aceasta lista nu putea lipsi Adolf Hitler. Conducatorul partidului nazist si al Germaniei acelor vremuri, Hitler se numara printre cele mai detestate personalitati istorice. Nu numai ca a determinat declansarea celui de-al doilea razboi mondial - cel mai sangeros din istorie, dar se face responsabil si de moartea a 17 milioane de civili, dintre care circa 6 milioane evrei si 1,5 milioane rromi.
4. Nicolae Ceausescu (1918 - 1989)
Fie si doar pentru ca a fost roman, Nicolae Ceausescu nu avea cum sa lipseasca din acest top. Dictatorul roman a dirijat un regim draconic, luand, printre multe altele, decizii ca interzicerea avortului si, practic, si a divortului. 
In plus, parintii si bunicii nostri au avut de indurat lipsuri extreme din cauza deciziei de a exporta masiv produsele romanesti. In decembrie 1989, insa, dictatorul a fost executat in timpul a ceea ce se considera a fi o revolutie, ce a pus (aparent) capat comunismului in tara noastra.

sursa:studentie.ro 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mao zedong adolf hitler nicolae ceausescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1622 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017707 (s)