News Flash:

Conflictele alemanilor cu Imperiul Roman

8 Ianuarie 2015
809 Vizualizari | 0 Comentarii
Alemanii au fost continuu angajati in conflicte cu Imperiul Roman. Ei au lansat o invazie majora a Galiei si a nordului Italiei in 268, cand romanii au fost obligati sa mute cea mai mare parte a trupelor de la frontiera germana ca raspuns la o invazie masiva a gotilor din est. Raidurile lor de-a lungul celor trei parti ale Galiei au fost traumatice: Grigore din Tours (a murit in cca. 594) mentioneaza forta lor distructiva in timpul lui Valerian si Gallienus (253-260), cand alemanii condusi de "regele" lor, pe care el il numeste Chrocus, au distrus regiunile locuite de gali.

La inceputul verii anului 268, imparatul Gallienus a oprit inaintarea lor in Italia, dar apoi a trebuit sa se confrunte cu gotii. Cand campania gotica s-a incheiat cu victoria romanilor, la Batalia de la Naissus, in septembrie, succesorul lui Gallienus, Claudius al II-lea s-a intors spre nord pentru a face fata alemanilor.

Vezi si Justitia in Imperiul Otoman

Dupa ce eforturile de a asigura o retragere pasnica au esuat, Claudius s-a luptat cu alemanii in Batalia de la Lacul Benacus in noiembrie. Alemanii au fost dirijati, fortat inapoi in Germania, si nu au mai amenintat teritoriul roman mai multi ani dupa aceea.

Vezi si Succesiunea disputata in timpul Razboiului celor Doua Roze

Lupta lor cea mai faimoasa impotriva Romei a avut loc in Argentoratum (Strasbourg), in 357, unde au fost invinsi de Iulian, care a devenit mai tarziu imparat al Romei, si Chnodomarius regele lor a fost luat prizonier la Roma.

Pe 02 ianuarie 366 alemanii au trecut din nou Rinul inghetat in numar mare, pentru a invada provinciile galice, de data aceasta au fost invinsi de Valentinian I in Batalia de la Solicinium. In invazia de la 406, alemanii par sa fi traversat raul Rin pentru ultima data, cucerind si apoi stabilindu-se in ceea ce este astazi Alsacia si o mare parte din Platoul Elvetian.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alemanii conflicte imperiul roman invazie galiei italiei valerian roma
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2372 (s) | 23 queries | Mysql time :0.081795 (s)