News Flash:

Confruntarea francmasoneriei cu alte mentalitati

22 Ianuarie 2015
811 Vizualizari | 0 Comentarii
Exista evident in lume si alte modele de societate, mult mai traditionale, bazate pe ideea ca nu omul si nevoile sale primeaza, ci vointa spiritelor sau zeilor, sau roata sortii, norocul sau ghinionul, "ce ii sta scris" fiecaruia, sau legile naturii. Aceste societati corespund cu zone geografice unde democratia, drepturile umane, progresul tehnic si bunastarea sunt mai putin dezvoltate decat in tarile dominate de mentalitatea francmasonica. Exista deasemenea mentalitati diferite si in tarile dezvoltate: cea religioasa care da prioritate mantuirii sufletului in scopul de a intra in rai, cea materialista care socoteste ca scopul vietii este productia si acumularea bunurilor materiale, cea nationalista care socoteste neamul ca fiind un organism natural ale carui interese primeaza, cea comunista care da prioritate proletariatului. Daca aceste mentalitati s-ar putea acorda intre ele, mentalitatea francmasonica ar dispare repede de pe suprafata pamantului.

In timp ce Samuel Huntington descrie lumea ca un spatiu de confruntare geografica al civilizatiilor, autori ca Mircea Eliade, Nae Ionescu, Emil Cioran, Jared Diamond sau Abraham Maslow au evocat in articole si interviuri, alt spatiu de confruntare al mentalitatilor: mintea omeneasca. Exista astfel in noi, concomitent si in proportii mereu schimbatoare, mai multe tipuri de mentalitati, al caror echilibru determina convingerile ce ne caracterizeaza :

Vezi si Fiinta francmasoneriei – versiunea francmasonilor

    Mentalitatea primitiva socoteste tot ce ne inconjoara, lucruri si fiinte, ca simple resurse de exploatat.
    Mentalitatea antica socoteste tot ce ne inconjoara ca fiinte de supus si teritorii de cucerit in folosul neamului din care facem parte.
    Mentalitatile antica si medievala socotesc tot ce ne inconjoara ca fiind exprimarea vointei divine, ai carei jucarii suntem, vrand, ne-vrand, constient sau nu.
    Mentalitatea pozitivista socoteste tot ce ne inconjoara ca fiind rezultatul unor legi naturale si a unui sens evolutiv spre progres, ale carui rezultat ("superior") suntem.
    Mentalitatea francmasonica socoteste tot ce ne inconjoara ca fiind rezultatul pe de-o parte al unor legi si hazarduri naturale, ce duc spre violenta si competitie, iar pe de alta parte al luptei oamenilor pentru a se elibera de aceste legi, pentru a isi crea noi legi, mai omenoase, si o lume mai pasnica.

Vezi si Cum sa recunosti un FRANCMASON Illuminati

Prezenta simultana a acestor mentalitati in noi, reprezinta diferite modalitati de dezvoltare a culturii, a societatii si a identitatii omenenesti; ele nu sunt totdeauna usor de impacat si astfel se explica in parte contrazicerile umane. In mentalitatea francmasonica, civilizatia este comparata cu o gradina care trebuie in permanenta sa fie intretinuta, ca sa nu redevina un maidan plin de scaieti si de buruieni, si aceasta, atat la nivel individual (buna purtare, buna crestere), cat si la nivel colectiv.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

societate traditionale vointa spiritelor zeilor zone geografice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2551 (s) | 34 queries | Mysql time :0.087034 (s)