News Flash:

Controversele din jurul Margheritei de' Medici

6 Februarie 2015
761 Vizualizari | 0 Comentarii
Margherita a fost al optulea copil si a doua fiica a lui Cosimo al II-lea de' Medici, Mare Duce de Toscana si a sotiei acestuia, Arhiducesa Maria Madalena de Austria.

Printre fratii Margheritei s-au inclus: Ferdinando al II-lea de Medici, Mare Duce de Toscana, Cardinalul Gian Carlo de Medici, Cardinalul Leopoldo de Medici si Anna, sotia lui Ferdinand Karl al Austriei. Ceilalti frati ai Margheritei au murit in copilarie sau adolescenta.

Bunicii paterni au fost Ferdinando I de Medici, Mare Duce de Toscana si Cristina de Lorena. Ferdinando a fost fiul lui Cosimo I de Medici, Mare Duce de Toscana si al primei sotii, Eleanor de Toledo. Bunicii materni au fost Carol al II-lea, Arhiduce de Austria si sotia acestuia, Maria Anna de Bavaria. Maria Anna a fost fiica cea mare a lui Albert al V-lea, Duce de Bavaria si a Arhiducesei Anna de Austria. Anna a fost fiica imparatului Ferdinand I si a Annei de Boemia.

Vezi si Claudia de Medici, un destin tragic


Margherita s-a logodit cu Odoardo Farnese, Duce de Parma in 1620. Ei s-au casatorit in 1628. Mariajul a fost foarte dorit de tatal lui Odoardo, Ranuccio, care a vazut in aceasta uniune o alianta intre Ducatul de Parma si Marele Ducat de Toscana, pe atunci condus de familia Medici.

Vezi si Adevarul despre moartea Isabellei de' Medici

Casatoria a avut loc la Florenta, la 11 octombrie 1628. Festivitatile de nunta au fost insotite de un mare spectacol, inclusiv opera La Flora de Marco da Gagliano, compusa special pentru aceasta ocazie. Pentru a ura bun venit cuplul la Parma, teatrul Farnese a jucat Mercur si Marte cu muzica lui Claudio Monteverdi.

Anii in care cuplul a domnit peste Parma au fost marcati de ciuma din 1630 si contrastul dintre splendoarea curtii si taxele mari care trebuiau platite de supusi. Banii au fost folositi pentru a imbunatati armatele lui Odoardo. Ducele a sustinut o politica pro-franceza.

La 11 septembrie 1646, Odoardo a murit. Fiul lor cel mare, Ranuccio nu era suficient de mare pentru a conduce ducatul singur, asa ca mama lui Margherita a actionat ca regenta pana cand fiul ei a devenit major.

Margherita a supravietuit a doi dintre copii ei. Ea a murit la Parma la 6 februarie 1679.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

margherita florenta nunta spectacol ciuma
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1936 (s) | 23 queries | Mysql time :0.074841 (s)