News Flash:

"Copii rai" se joaca la Teatrul "Gong" din Sibiu

2 Martie 2016
513 Vizualizari | 0 Comentarii
Copii rai
Spectacolul „Copii rai”, o productie a Centrului de Teatru Educativ Replika din Bucuresti, va fi prezentat duminica, 6 martie, ora 18:00, pe scena Teatrului pentru Copii si TineretGongSibiu. Evenimentul va fi precedat, la ora 16:00, de o dezbatere publica si lansarea cartii „Teatrul ca joc si metoda de formare” in cadrul Programului TROC - retea de teatru educativ.

Productia „Copii rai” pleaca de la un caz real, pe care echipa spectacolului l-a documentat in scoala. Fragmente din textul spectacolului au fost scrise in urma unor ateliere pe care dramaturgul Mihaela Michailov si actrita Katia Pascariu le-au realizat intr-o scoala generala. Atelierele au fost concentrate pe forme de violenta si pe modalitati de combatere a violentei. „Copii rai” este un text-confruntare cu sistemele care ne cresc mari, care ne invata ce-ar trebui sa ne reprezinte si ce-ar trebui sa fim. Care ne transforma in lideri inainte sa ne lase sa fim copii. Care ne cer sa fim competitivi si performanti, inainte sa ne-nvete sa fim generosi. „Copii rai” este un spectacol despre sistemul de educatie din Romania, despre formele de violenta care transforma o pedeapsa aparent banala intr-o amenintare colectiva, despre relatiile de putere copii-profesori-parinti, despre influenta grupului in luarea unor decizii personale, despre pericolul abandonului scolar. Spectacolul are o durata de aproximativ o ora si este recomandat copiilor cu varsta peste 10 ani.

Vezi si Premiile UNITER. Doua spectacole din Iasi printre nominalizari


Copiii si parintii sunt invitati, de asemenea, la o discutie despre intalnirea dintre educatie si teatru, despre teatru ca mijloc in procesele de formare si ca instrument pedagogic. Facilitatorul dezbaterii va fi Alina Maria Moldovan, actrita, pedagog teatral in cadrul Teatrului pentru Copii si Tineret „Gong” si lector universitar in cadrul Universitatii Lucian Blaga. Agenda dezbaterii include si prezentarea volumului „Teatrul ca jos si metoda de formare” aparut la editura Tritonic sub ingrijirea Alinei Moldovan. Aceasta lucrare este rezultatul unei intense preocupari cu privire la rolul teatrului in societate, dincolo de teatru ca spectacol, acolo unde procesul de creatie intalneste jocul, analiza si introspectia psihologica, unde efectele colaterale ale teatrului releva forme de manifestare si de exprimare ale individului, iar procesul de receptare, de asimilare si de prelucrare a codurilor si a mesajelor teatrale devin filtre formative. Acolo, la intersectia unde teatrul se contopeste cu pedagogia, ia nastere ceea ce numim „pedagogie teatrala”. Adresandu-se tuturor persoanelor dornice sa se informeze si sa inteleaga mecanismele sau sa experimenteze tehnici specifice acestui domeniu, lucrarea isi propune sa identifice angrenajele definitorii, obiectul si mijloacele pedagogiei teatrale si sa atraga atentia asupra posibilitatilor de care dispune teatrul ca joc si metoda de formare.

TROC este un proiect care isi propune sa consolideze colaborarea intre ONG-uri specializate si institutii publice, reunite prin interesul comun pentru pedagogia teatrala si teme specifice publicului tanar. Scopul TROC este crearea unei retele de teatru pentru publicul tanar. Demersul nostru semnaleaza importanta pe care teatrul educativ si educatia prin teatru o au asupra incluziunii si echilibrului social. TROC incurajeaza mobilitatea culturala si dezvolta categorii noi de public: copii si tineri care vor avea posibilitatea sa vada un tip de teatru in care problemele lor sunt dezbatute intr-un limbaj contemporan. Cele patru entitati reunite sub umbrela TROC in cadrul Focus Atelier 2016 sunt Asociatia Reciproca (Cluj), Asociatia Reactor de creatie si experiment (Cluj), Centrul de Teatru Educational Replika (Bucuresti) si Teatrul Gong (Sibiu).

Intrarea la oricare din aceste evenimente este gratuita, in limita locurilor disponibile.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

copii rai gong sibiu evenimentul programului troc mihaela michailov
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014170 (s)