News Flash:

Cristina Anghelescu si Daniel Goiti, recital romantic la Sala Radio

3 Aprilie 2017
332 Vizualizari | 0 Comentarii
Cristina Anghelescu
Violonista Cristina Anghelescu si pianistul Daniel Goiti propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afisul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 in la minor, op. 105 si piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanta, op. 28 de G. Fauré si Sonata nr. 3 in do minor, op. 45, de E. Grieg.

Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti, la clasa maestrului Stefan Gheorghiu, si in prezent este solista a Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. Prezenta activa pe toate scenele din Romania inca din perioada studentiei, Cristina Anghelescu a fost invitata sa concerteze in sali renumite ca Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovski Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall, Praga; St. John's Smith Square, Londra; Finlandia Hall, Helsinki. A efectuat numeroase turnee in toate tarile Europei, in Taiwan, America de Sud si cea de Nord si in Africa de Sud.

Vezi si Eva Garet - castigator surpriza al Concursului “Drumul spre celebritate”

Pianistul Daniel Goiti, absolvent al Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, si-a desavarsit formarea artistica in cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri si a realizat concerte si recitaluri in Grecia, Austria, Republica Moldova, Franta, Ungaria, Germania, Marea Britanie si SUA. A concertat in Romania alaturi de cele mai importante orchestre si a sustinut recitaluri in tara si peste hotare. A fost distins cu premii la numeroase competitii nationale, a obtinut Premiul I al Concursului George Enescu, Premiul I la Concursul International Arthur Schanbel din Berlin), iar in prezent este invitat sa jurizeze in cadrul unor importante concursuri muzicale.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Vezi si
Lumea muzicii populare, zguduita de un nou deces! A murit tatal Silvanei Riciu!

CRISTINA  ANGHELESCU


Cristina Anghelescu provine dintr-o familie de muzicieni si a inceput studiul viorii cu tatal sau, cel care i-a indrumat cu atentie si profesionalism formarea artistica.

Ulterior, Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti la clasa Maestrului Stefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah) si in prezent este solista Orchestrelor “Radio” – Bucuresti.

Este castigatoarea concursurilor internationale “Jean Sibelius” – Helsinki 1990 , “Alberto Curci” – Napoli 1983, “Dr. Luis Sigall” – Viña del Mar 1985  - Chile si Andria 1991, castigand de asemenea  premiul V la  “J. Thibaud” Paris 1981, premiul IV la “Tibor Varga” – Sion 1983  si premiul IV la Concursul “P. I. Ceaikovski” – Moscova 1986.

Prezenta activa pe toate scenele din Romania inca din perioada studentiei, Cristina Anghelescu a fost invitata si re-invitata sa concerteze in sali renumite ca Schauspielhaus din Berlin; Tschaikowsky Hall – Moscow; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall – Prague; St. John’s Smith Square – London; Finlandia Hall – Helsinki, cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Orchestrele Radio Helsinki si Madrid etc.

A colaborat cu maestri cunoscuti ca Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel, Yuri Simonov.

A efectuat numeroase turnee de concerte si recitaluri in toate tarile Europei, in Taiwan, America de Sud si cea de Nord, Africa de Sud, etc.

A efectuat numeroase inregistrari, multe dintre ele aparand pe CD, cu concertele de Mozart, Ceaikovsky, Mendelssohn-Bartholdy, ”Anotimpurile” de Vivaldi si cu cele doua Concerte de George Lloyd, alaturi de renumita orchestra “Philarmonia”  din Londra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cristina anghelescu daniel goiti sala radio recital
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1956 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018721 (s)