News Flash:

Cum aratau dineurile sotilor Ceausescu in luxul opulent din Palatul Primaverii

14 Martie 2016
842 Vizualizari | 0 Comentarii
Ani de-a randul s-au tesut zeci de legende in jurul palatului lui Nicolae Ceausescu. Dupa Revolutie, au aparut povesti despre robineti de aur si pietre scumpe care ar imbraca peretii si obiectele din interior.

Dupa 26 de ani, palatul familiei Ceausescu poate fi vizitat. Locuinta prezidentiala din cartierul Primaverii a fost folosita intre timp doar pentru a gazdui delegatii straine. Acum, romanii pot sa vada, pe viu, luxul incredibil in care traia cuplul de dictatori.

Vesela aurita, farfurii si pahare din cristal, mesele ceausestilor pareau erau desprinse din dineurile regale. Nu si meniul! In ciuda opulentei, ei mancau mancaruri traditionale, sarmale, friptura, pui la ceaun, piftie, salata de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sarbatoare. Lui Nicolae Ceausescu ii mai placeau in special preparatele traditionale din peste: ciorba de peste, plachia si saramura.

Vezi si INSCRIPTIA BLESTEMATA care a prezis moartea lui Ceausescu tocmai din 1838!

Insa, in restul perioadelor, nimic savant ceea ce priveste mancarea Nici macar dupa ani buni in fruntea statului, Ceausescu nu a aderat la unele dintre elementele care caracterizau un nivel de trai ridicat. Ciocolata, cafeaua sau bauturile din import nu faceau parte dintre preferintele sale, noteaza jurnalul.ro. In volumul "La curtea lui Ceausescu" (aparut la Editura Amaltea, in 2004), Maria Dobrescu recompune, intervievand persoane din anturajul familiei Ceausescu, o zi obisnuita: "Ii placea sa manance simplu, ciorba de stevie, mancare de spanac, urzici. Nu era pretentios, daca stiai sa i-o faci din buruieni multe, era minunat. Carne de porc? Poate doar sambata si duminica."

Mesele nu erau pline de bucate, ci totul era bine chivernisit. Se achizitiona cantitatea stricta de alimente, atat cat se putea consuma. Micul dejun era frugal: o cana de ceai cu lapte, o felie de sunca, una de branza si, din cand in cand, un ou fiert. La pranz, mergea numai bine un pahar de visinata.

Si in afara Bucurestiului, la casele de protocol, mai mult sau mai putin vizitate de catre familia Ceausescu, domnea acelasi meniu traditional.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

legende nicolae ceausescu revolutie pietre scumpe palatul familiei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1976 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055820 (s)