News Flash:

Cum au infatisat comunistii abdicarea regelui

22 August 2013
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa abdicarea regelui presa a relatat pe larg despre "marea satisfactie" si "explozia de entuzaism" declansate la aflarea stirii.
Pe adresa Prezidiului Republicii Populare Romane "curgeau" telegrame prin care se exprima "bucuria" pentru cele petrecute la 30 decembrie 1947. Astfel, Confederatia Generala a Muncii "in numele intregii muncitorimi manuale si intelectuale", saluta "cu mandrie si entuziasm proclamarea Republicii Populare Romane. Clasa muncitoare care a stat permanent in fruntea intregului popor pentru cucerirea libertatii si a democratiei in Romania, vede in inlaturarea definitiva a monarhiei inlaturarea( remarcati repetita) piedicii care a stat in calea dezvoltarii poporului nostru". Locuitorii din comuna Bucium, jud. Teleorman, salutau "cu entuzaism schimbarea formei de guvernamant din tara noastra, mult asteptata dreptate sociala si propasire economica si culturala va domni pretutindeni". Tudor Savin, redactor la Scanteia- organul central de presa al P.C.R.- scria : " Monarhia a fost inlaturata. S-a declarat odata cu aceasta nu numai falimentul unei institutii profund reactionare, care se opunea dezvoltarii democratice a Romaniei, dar si celei mai mari intreprinderi mosieresti, financiare si industriale din tara. O intreprindere uriasa, care in decursul anilor se intinsese ca o pecingine in toate sectoarele vietii economice, acaparand in dreapta si in stanga mosii, palate, fabrici si intreprinderi bancare, jefuind tara si poporul, cot la cot cu capitalisti din tara si de peste granita"
Campania si minciunile la adresa monarhiei au durat ofical pana in 1989, dar vedem si azi oameni care ponegresc numele ultimului conducator de tara din cel de-al doilea razboi mondial care se mai afla in viata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

abdicarea regelui romania tudor savin redactor scanteia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017917 (s)