News Flash:

De la pauni prajiti si "imbracati" cu penele lor albastre, la delicatese preparate din lebada! Cele mai extravagante obiceiuri culinare ale monarhilor europeni

22 Martie 2016
652 Vizualizari | 0 Comentarii
Personaje extrem de "colorate", care au ramas in istorie pentru obiceiurile extravagante, conducatorii de state din epoca medievala obisnuiau, atunci cand nu luptau pentru cucerirea vreunui teritoriu, sa organizeze baluri imbelsugate, in cadrul carora se desfatau cu cele mai delicioase preparate.

Un astfel de exemplu este, fara indoiala, Regele Henry al VIII-lea (care a condus Anglia din 1509 pana in 1547). Un gurmand declarat, acesta organiza petreceri fastuoase, caci extinsese bucataria Palatului din Hampton la 55 de camere. Mai mult de atat, 200 de angajati la bucatarie ii pregateau cinele care ajungeau pana la 14 feluri de mancare (pentru aproximativ 600 de oameni, cati se aflau la curtea regelui).

Printre preparatele sale preferate se gaseau, in mod normal, porci sau mistreti la protap, insa, vinerea, cand se tinea post, acesta manca cozi de castor la gratar, preparate de carne de balena (era fie fiarta, fie foarte bine prajita), pauni prajiti intregi (care erau serviti „imbracati” cu frumoasele lor pene albastre si cu ciocul acoperit cu foita de aur), organe interne (considerate delicateturi), „budinca neagra” (un carnat umplut cu sangele fiert si coagulat al animalului), cap de mistret (garnisit cu dafin si rozmarin)

Regina Victoria, in schimb, prefera bucataria frantuzeasca. Astfel, acesteia i se serveau placinte si supe (de orz perlat sau cartofi), combinate cu un soi de cocktail preferat de ea, pregatit din vin rosu si whisky. De asemenea, un preparat indragit de aceasta era supa de broasca testoasa, care costa, la vremea respectiva, nu mai putin de 800 de lire.

Ivan cel Groaznic, unul dintre cei mai excentrici tari rusi, iubea preparatele din lebede, paunii prajiti, dar si placinte de pui, placinte cu carne si branza si clatitele, scrie historia.ro.

Ecaterina cea Mare, cunoscuta drept o femeie educata, iubea mancarurile simple, printre care se gaseau vita fiarta cu muraturi si un sos din limbi de vanat uscate. In ceea ce priveste dulciurile, prefera un desert rusesc traditional – Kolomna pastila (un piure de fructe uscat). In timpul dineurilor oficiale tarina se desfata cu zece tipuri de supa, pui si prepelita cu trufe, fazani cu fistic, biban cu sunca, lisita cu masline, carne de testoasa, miel la protap si multe altele, pana la aproape o suta de feluri de mancare. Multe dintre ele erau influentate de bucataria frantuzeasca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

personaje colorate istorie obiceiurile extravagante conducatorii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2129 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050500 (s)