News Flash:

Despre ostilitatea dintre Corneliu Codreanu si Nicolae Titulescu

16 Ianuarie 2014
2798 Vizualizari | 0 Comentarii
In legatura cu atitudinea GARZII DE FIER si mai ales a lui Codreanu fata de dl. Titulescu, din cercurile apropiate sefului legionarilor s-a aflat ca actiunea de ostilitate intreprinsa este foarte pronuntata si nimeni nu mai poate influenta pentru atenuare, Codreanu neadmitand ca dl. Titulescu sa se mai amestece in politica interna a tarii.

Vezi si Fondatorul Miscarii Legionare - CORNELIU ZELEA CODREANU - VIDEO 
Aceste cercuri mai sustin ca orice interventie s-ar face de dl. Maniu, pe langa Codreanu in chestia Titulescu, i se va raspunde categoric ca nu renunta la distrugerea fostului ministru de externe.
Corneliu Codreanu a cules informatiuni verificate, ca in disolvarea GARZII DE FIER in 1933, inainte de plecarea sa in strainatate, dl. Titulescu a cerut decedatului Duca, sa disolve Garda de Fier, obiectand ca nu pleaca in strainatate in misiunea ce avea, pana nu se indeplineste acest act, deoarece cercurile straine nu vor sta de vorba cu el, decit cu dizolvarea in buzunar. Duca a trebuit sa cedeze, situatia externa fiind atunci grava, si consecintele se cunosc, Titulescu servind exclusiv interesele masoneriei internationale.

Vezi si Istoria Miscarii Legionare - DOCUMENTAR - VIDEO  
„Chiar daca va fi sa mor”, a spus Codreanu colaboratorilor sai, „nici atunci sa nu renuntati la distrugerea acestui mason”, facind aluzie la Titulescu. „Nu vreau nici sa vad hoitul lui”, manifestandu-se astfel, fata de incercarea lui Titulescu, de a sta de vorba cu Codreanu.
Codreanu nu va ierta niciodata pe Titulescu, amintindu-si ca acesta a contribuit la Lausanne, la arestarea lui Mota, eliberat mai tarziu, numai pe baza staruintelor delegatilor italieni, la congresul tinut acolo.
Interventia lui Gerota pe langa Codreanu, in urma sugestiei lui Maniu, pentru o conciliere intre Codreanu si Titulescu, nu a avut nici un efect.
ANIC, fond Casa Regala, dosar 36/1937, f. 162./istoriiregasite
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

codreanu titulescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022118 (s)