News Flash:

Dirijorul Horia Andreescu – noul Director general adjunct al Filarmonicii “George Enescu”

24 Februarie 2017
384 Vizualizari | 0 Comentarii
Horia Andreescu
Incepand din 22 februarie 2017, dirijorul Horia Andreescu este noul Director general adjunct al Filarmonicii George Enescu” din Bucuresti.

“Fara discutie, personalitatea artistica consacrata, notorietatea indiscutabila il recomanda pe maestrul Horia Andreescu sa administreze politicile muzicale ale Filarmonicii bucurestene. De adaugat si experienta manageriala de la Radioul public si Filarmonica. Ma bucur ca a acceptat sa continuam o colaborare inceputa in urma cu multi ani”, a declarat Andrei Dimitriu, Directorul general al primei si celei mai vechi institutii muzicale din tara.

Fondator al orchestrei de camera Virtuozii din Bucuresti, profesor asociat al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, Horia Andreescu a fost, multi ani, director al Formatiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzica din Bucuresti, la Academia de Muzica de la Viena (cu Hans Swarowski si Karl Osterreicher), precum si cursurile cu Sergiu Celibidache, sunt o baza solida a devenirii sale artistice.

In perioada colaborarii lui Horia Andreescu cu orchestre din Romania si din strainatate - mai cu seama din Germania, unde numara 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Orchestra Simfonica Radio Berlin, 10 ani cu aceeasi functie la Filarmonica din Dresda si 21 de ani la Capela de Stat din Schwerin -, au fost realizate peste 60 de inregistrari discografice, dintre care 16 cu orchestre din Europa. Iata cateva din cele mai recente: un CD realizat cu Orchestra Simfonica Radio Berlin, editat la C.P.O. in 2007; altul inregistrat la Radiodifuziunea Vestgermana Köln, cu creatii ale compozitorului Pascal Bentoiu, editat in 2004 la Hastedt; un CD realizat in 2008 la "Electrecord" cu lucrari de Dvorak si Musorgski-Funtek, inregistrate cu Orchestra Filarmonicii Olandeze si, in 2009, Oratoriul Bizantin de Pasti de Paul Constantinescu, la pupitrul Orchestrei Nationale Radio, aparut sub egida Casa Radio.

Integrala Enescu (8 CD-uri), editata de "Electrecord" si "Olymia-Londra" si bine difuzata, contribuie consistent la cunoasterea acestui mare compozitor roman in intreaga lume, de la Tokyo pana la New York. Colaborarea dirijorului Horia Andreescu cu multe alte orchestre, printre care Orchestra Simfonica din Londra, Wiener Symphoniker, Orchestra Regala a Filarmonicii din Londra, filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, orchestrele simfonice din Ierusalim, Nagoya, BBC Scottish, orchestrele radio din Madrid, Leipzig, precum si turneele individuale cu Orchestra Nationala Radio si Filarmonica "George Enescu" la festivaluri ca Wiener Festwochen, Dresdner Festspiele, Europa Musicale München si, fireste, Festivalul International "George Enescu" de la Bucuresti, completeaza succinta prezentare a acestui dirijor de renume, care va conduce in viitor destinul artistic al Filarmonicii George Enescu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

filarmonicii george enescu personalitatea artistica horia andreescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039099 (s)