Local

Recidivistul Fred Valeriu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare

Publicat: 16 iun. 2003
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Recidivistul Fred Valeriu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare
9

•Acesta a devenit celebru datorita rudelor sale care au furat in anul 2000 dosarul cauzei, din Arhiva Tribunalului Judetean, dupa care l-au incendiat in afara orasului •Barbatul a mai fost judecat pentru savarsirea a doua jafuri, finalizate cu zile intregi de spitalizare

Infractorul iesean Toader Fred Valeriu, in varsta de 35 ani, facut celebru peste noapte de catre rudele sale care au furat ziua in amiaza mare, din arhiva Tribunalului Judetean, dosarul cauzei si apoi l-au ars, a fost condamnat recent de judecatorii ieseni la 7 ani de puscarie pentru alte doua talharii. Ultima condamnare a recidivistului Fred Valeriu a avut loc in cursul anului 1996, acesta primind atunci o pedeapsa de 3 ani si 10 luni pentru viol. Dupa ce a iesit din puscarie, barbatul nu s-a linistit catusi de putin. In urma unei agresiuni salbatice, lui Fred Valeriu i s-a intocmit un alt dosar penal si a ajuns din nou in atentia justitiei. Pentru a-l scapa de necazuri, doua rude apropiate au cerut dosarul cu pricina de la Arhiva Tribunalului, insa nu l-au mai restituit, reusind sa-l scoata pe usa institutiei si apoi sa-l distruga prin ardere. Cazul, petrecut in cursul anului 2000, i-a pus pe jar pe toti angajatii Palatului de Justitie, care au instituit masuri drastice de preluare si studiere a dosarelor. La vremea respectiva a fost nevoie de o munca draconica din partea anchetatorilor, pentru a se reusi reconstituirea cu exactitate a celor petrecute, iar cazul in sine a dat multe batai de cap justitiarilor.

Recidiva

Dupa doi ani de la producerea evenimentului, Toader Fred Valeriu nu a dat semne ca s-a indreptat catusi de putin. A fost arestat din nou pe 13 iulie 2002 pentru comiterea a doua talharii. Pe 8 iunie 2002, ziua in amiaza mare, infractorul l-a lovit cu palmele si pumnii pe Ionel Ichim, care se afla in zona Podul de Piatra, dupa care i-a sustras acestuia bicicleta Mountain Bike, in valoare de 2,1 milioane lei. La incident a intervenit si martorul Gheorghe Romanov, insa acesta din urma a fost si el agresat. In fata anchetatorilor, Fred Valeriu nu a recunoscut agresiunea, ci doar ca a furat bicicleta. A doua talharie a avut loc pe data de 27 iunie 2002. Talharul l-a acostat pe tanarul Adrian Catalin Paraschiv, in dreptul Bisericii Sf. Vineri, dupa care l-a lovit pe acesta cu piciorul in barbie si i-a furat telefonul mobil, in valoare de 2 milioane lei. In urma agresiunii, victima a avut nevoie de 28 – 30 de zile de ingrijiri medicale, prezentand o fractura de mandibula. Pe perioada procesului, Paraschiv a solicitat despagubiri in valoare de 5 milioane lei, suma ce reprezinta telefonul sustras si cheltuielile de spitalizare.
Nicu SAMSON

Adauga un comentariu