News Flash:

Etimologia deumirii populatiei din Dacia :daci si hiperboreeni

28 Noiembrie 2013
6718 Vizualizari | 1 Comentarii
Dupa potop oamenii s-au inmultit in spatiul Zarandului. Din aceasta zona, triburi dupa triburi au plecat in lumea mare cucerind din aproape in aproape toata suprafata pamantului.Triburile plecate au transportat cu ele toate cunostintele dobandite cita vreme se aflau in spatiul Zarandului.
Triburile asezate in Europa si in jurul acesteia tineau legatura prin pelerinaj cu locul de origine Cetatea Sarra de unde au plecat. Triburile asezate in centru si rasaritul Asiei s-au instrainat complet de locurile de origine. Au format alte limbi in raport cu mediu, cu plantele si vietuitoaele din acele locuri. Cautand mancare pentru oameni si animale unele triburi au plecat catre Soare apune .Triburi din centrul si apusul Europei au plecat,manate de aceleasi cauze ca si cele din Asia catre sudul,nordul si estul batranului continent.
La un moment dat Asia,Europa si Africa erau un teatru in care triburile se deplaseau in toate directiile Oamenii se subjugau, se transformau in sclavi si se ucideau reciproc.In aceste imprejurari unele triburi migratoare au intrat in Dacia. ajungand pina la la cetatea Sarra. Necunoasterea terenului si a oamenilor bastinasi si migratori,conducatorii triburilor trimiteau iscoade pentru culegerea informatiilor din teritoriul pe care intentionau sa- l cucereasca. Aceste iscoade s-au intilnit cu bastinasii. Logic, iscoadele intrebau pe cei care le ieseau in cale: „ voi de unde veniti, ,din ce cetate sau trib migrator faceti parte „ Raspunsul primit era mereu acelasi „ Noi suntm d-aci „.Intorsi la conducatori informatia era aceiasi:Am intalnit oameni care isi spun ca sunt „ D-aci.” Informatiile repetandu-se oamenii care traiau pe acest teritoriu au fost numiti Daci. Etimologia numelui dat acestei populatii reflecta adevarul atat ca realtate cat si comparati cu popoarele migratoare.
Grecii numeau pe daci hiperboreeni. Denumirea este compusa din patru cuvinte .
Hiper=super; bor=viziune neclara,incurcata;Re= numele zeului Re (Rhe-sus) eni=acei.In traducere : Cei care au o viziune incurcata asupra zeului Re (Herodot in cartea IV a Istoriilor descrie pe geti asemanator cu traducerea din cuvintele asociate ,adica getii practica ritualuri din domeniul nemuririi )
Ca atare,numele de Hiperboreeni exprima denumirea celor care practica ritualuri aferente nemuririi.De unde stiau getii despre nemurire ? De la stramosii lor,supravietuitorii potopului,posesorii pieselor arheologice care contin profetii despre rastignirea,mortea si invierea zeului Ri sau Re care a trait in Dacia sub denumirea de Rhe-sus si ARes.(Dovezi istorice : piesele arheologice de la Zarand,fotografia Templului Sfint al Edenulu informatiile lui Herodot si Vergilius in Eneida III )
Constatam ca etimologia cuvintelor daci,de aici,hiper, Re, sus si Ares sunt de origine daca pronuntandu-se in acest mod si avand acelasi inteles astazi cum era cu mii de ani in urma ti inaintea aparitiei poporelor elene si latine.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zarandului cetatea sarra dacia daci hiperboreeni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Adrian  | #6599
Eu cred ca denumirea 'Dacia' vine de la faptul ca in trecut (eu insumi ajungînd sa aud in satul meu), cind te întreba cineva de unde esti, spuneai "d'acia" ... si nu asa cum pretind unii, ca s-at fi spus doar "d'aci".
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017735 (s)