News Flash:

Expozitia de fotografie "Lipatti Between Worlds", la ICR Budapesta

19 Martie 2017
217 Vizualizari | 0 Comentarii
Lipatti Between Worlds
Expozitia de fotografie "Lipatti Between Worlds" va fi vernisata, luni, la sediul ICR Budapesta, in prezenta muzicologului Monica Isacescu.

Expozitia reuneste imagini inedite realizate de Dinu Lipatti (1917-1950). Fotografiile alb-negru recompun atmosfera, mediul familial, personal, in care activitatea de pianist si compozitor a lui Dinu Lipatti s-a conturat si s-a desavarsit. Imaginile, pastrate ca suport pe negative din sticla, au fost prelucrate tehnic si artistic cu ajutorul Scolii de Poetica Fotografica "Francisc Mráz" din Bucuresti.

Vezi si Vernisajul expozitiei ,,Frumuseti din tara noastra”, vineri, la Muzeul Bucovinei

Pianistul si compozitorul Dinu Lipatti a fost o personalitate care a marcat pianistica romaneasca si la nivel international. Dupa ce a fost admis la Conservatorul din Bucuresti, in 1934, a participat la concursul international de pian din Viena. Impresionand audienta cu interpretarea sa, Dinu Lipatti a primit doar premiul al doilea, ceea ce a facut ca unul din membrii juriului, celebrul pianist francez Alfred Cortot, sa paraseasca juriul. Mai mult, Cortot l-a invitat pe Lipatti la Paris sa-si continue studiile de pian la École Nationale de Musique. Printre profesorii francezi de la care a invatat muzica se numara Paul Dukas si Nadia Boulanger, iar dirijoratul l-a studiat cu Charles Munch.

Vezi si Muzeul National de Arta va participa la expozitia dedicata centenarului Rodin de la Paris cu sculptura 'Somnul' de Brancusi

In continuarea vernisajului va fi proiectat filmul documentar "Lipatti – Sonata pentru omul bun".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

expozitia fotografie icr budapesta dinu lipatti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1697 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014422 (s)