News Flash:

Expozitia de fotografie ”Un israelian in Romania, un roman in Israel” semnata de Yoel Harel

13 Aprilie 2017
256 Vizualizari | 0 Comentarii
Copyright foto Yoel Harel
Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv gazduieste la sediu in perioada 4 aprilie – 12 mai 2017 expozitia de fotografie ”Un israelian in Romania, un roman in Israel” semnata de artistul israelian de origine romana Yoel Harel.

Expozitia include lucrari fotografice care suprind instantanee de viata sociala si familiala din Romania si Israel, cu scopul de a reliefa ambivalenta identitara si dubla apartenenta culturala si sociala.

In cadrul expozitiei, publicul va avea ocazia sa descopere locuri si momente inedite din viata cotidiana a celor doua tari, aspecte definitorii ale scenei sociale si culturale din Romania si Israel. In acelasi timp, artistul reliefeaza caracterul si legatura sa puternica cu Romania precum si relatia speciala cu Statul Israel pe care israelienii originari din Romania le au prin procesul de alyia.

Vezi si Expozitia de grafica „Folk Ink” de Rada Nita, la Venetia

Vernisajul expozitiei, in limbile ebraica si romana, va avea loc in data de 20 aprilie 2017, ora 17:00.

Participanti: Yoel Harel, fotograf, Amb.Tsvi Mazel, fost ambasador al Israelului in Romania, Michel Mazel, scriitoare, si Lucian Sabados, directorul Teatrului ”Maria Filotti” din Braila.

Programul va include prezentarea romanului ”Un pact cu diavolul” semnat de Michelle Mazel si publicat in limba romana la Editura Scrisul Romanesc in 2016, precum si un moment muzical sustinut de Dr. Amira Dor in limbile romana, ebraica si idis.

”De la inceput am stiut ca perceptia mea asupra lucrurilor care ma inconjoara este diferita si ofera o perspectiva inedita. Am extras din obiectele simple simbolurile vizuale pe care acestea le contin. Le-am vazut frumusetea care nu se afla la suprafata. De-a lungul activitatii mele fotografice, am invatat ca este posibil sa comunici cu oamenii fara cuvinte, folosind doar limbajul universal al vizualului, pe care toti il intelegem.” (Yoel Harel)

Expozitia este deschisa la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, de luni pana joi intre orele 10:00 - 16:00, precum si in timpul evenimentelor la sediu organizate in aceasta perioada.

Nascut la Bucuresti, Yoel Harel este supravietuitor al Holocaustului din Romania. A emigrat in Israel in 1951, impreuna cu parintii sai, in urma persecutiilor suferite in perioada 1941-1944 in Bucuresti de catre autoritatile regimului totalitar. Membru al Asociatiei Fotografilor Israelieni, Yoel Harel activeaza in domeniul artei fotografice din 1954 si a participat la numeroase expozitii solo si de grup, in Israel, Germania, Olanda si Suedia. In prezent traieste si creeaza la Eilat si la Raanana.

Folosind ca sursa de inspiratie viata cotidiana, locurile familiare, elemente triviale ale societatii umane, Yoel Harel releveaza aspecte artistice inedite si construieste caracterul unic al fiecarui moment suprins. In fotografiile sale care includ personaje umane, artistul reuseste sa prezinte esenta nealterata a acestora.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tel aviv origine romana yoel harel romania israel sociala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017584 (s)