News Flash:

Exterminarea evreilor a fost propusa inca din 1919

17 Septembrie 2013
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
Fondatorul si decanul Centrului Simon Wiesenthal de la New York, rabinul Marvin Hier, a prezentat prima scrisoare semnata de Adolf Hitler, in care fostul lider nazist vorbeste despre "inlaturarea evreilor" ca tel suprem al Guvernului german.
Marvin Hier a purtat manusi albe de protectie pentru a nu deteriora documentul ingalbenit, scris in 1919, informeaza CNN.
In scrisoarea prezentata ca "unul dintre cele mai importante documente din intreaga istorie a celui de-al treilea Reich" apare explicit, in limba germana, expresia "Entfernung der Juden", care - tradusa - inseamna "inlaturarea evreilor".
 
A scris asta (Hitler, n.r.) in 1919. Iar 22 de ani mai tarziu a implementat-o ca lider al celui de-al treilea Reich. A exterminat toti evreii", a declarat Hier, la conferinta din metropola americana.
Scrisoare cumparata cu 150.000 de dolari
Centrul Simon Wiesenthal, ce functioneaza ca organizatie de aparare a drepturilor omului, a cumparat documentul de la un vanzator privat pentru 150.000 de dolari, scrisoarea urmand sa fie expusa publicului din iulie, la Muzeul Tolerantei din Los Angeles
Hitler avea 30 d.e ani si participa la Primul Razboi Mondial cand a redactat scrisoarea, in data de 16 septembrie 1919. Pe vremea respectiva, el activa in unitatea de propaganda a armatei germane, potrivit rabinului Marvin Hier, citat de CNN. Superiorul lui, capitanul Karl Mayr, i-a atribuit sarcina de expunere a pozitiei oficiale asupra evreilor pentru un spion din armata, Adolf Gemlich. Scrisoarea redactata la masina de scris i-a fost adresata lui Gemlich, autenticitatea ei fiindu-i dovedita in 1988.
In documentul din 1919, Hitler descrie iudaismul ca rasa, nu ca religie, care s-a conservat prin "mii de ani de endogamie", principalul obiectiv urmarit de adepti fiind "banii si puterea". "De aici rezulta ca o rasa non-germanica traieste in randul nostru (...), avand totodata aceleasi drepturi ca noi", a scris Hitler.
Fostul lider a averizat asupra antisemitismului "nascut din rationamente pur emotionale", care va duce, in opinia sa, la pogromuri, facand astfel referire la masacrele evreilor din Rusia si, mai tarziu, din Germania.
Adolf Hitler a precizat clar: "Telul final este inlaturarea evreilor. Doar un guvern cu putere nationala este capabil sa indeplineasca acest obiectiv, nu un guvern cu slabiciuni nationale".
Decanul Centrului Simon Wiesenthal a declarat ca scrisoare a fost gasita in Arhivele Nazismului de langa Nuremberg, de catre William F. Ziegler, un soldat american care a vandut documentul unui dealer de antichitati. Cel care pusese mainile pe scrisoare a incercat sa i-l vanda in 1988 lui Hier, dar l-a instrainat unei alte persoane pana ca Centrul Wiesenthal sa poata verifica autenticitatea actului. Cand i s-a dat spre cumparare a doua oara, rabinul Marvin Hier nu a ezitat.
"Am stiut de indata ca scrisoarea catre Gemlich are o valoare istorica absoluta. Nu mai exista ceva asemanator in lume", a adaugat decanul Centrului Wiesenthal, care a precizat ca importanta documentului rezida in faptul ca este primul act semnat de Hitler in care propune exterminarea evreilor, ca "solutie finala a problemei ebraice".
Scrisoare nu confirma, insa, faptul ca Hitler ar fi avut in minte, inca din 1919, crearea lagarelor de concentrare si exterminarea in masa. Totusi, fostul lider al Germaniei Naziste a precizat clar: "Nu vreau niciun evrei in tara in care traiesc eu si nu-i vreau inlaturati prin pogromuri dezorganizate. Ii vreau exterminati printr-un sistem legal al guvernului", a scris Hitler, potrivit lecturii lui Hier din scrisoare anului 1919.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

scrisoare
marvin hier adolf hitler inlaturarea evreilor guvernului german
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018549 (s)