News Flash:

Familiile celebre din istorie

21 Octombrie 2013
2810 Vizualizari | 0 Comentarii
Familia Rothschild 
Cunoscuta familie de bancheri Rothschild isi are radacinile in orasul Frankfurt. Se spune ca membrii sai posedau cea mai mare avere privata din lume in secolul al XIX-lea. In ciuda faptului ca si-a pierdut din vigoare, Rothschild este inca un nume celebru in domenii precum: cel bancar, minerit, agricultura, viticultura. Faima internationala a survenit prin primarul evreu Amschel Rothschild (1744-1812) care a sporit averea in cadrul familiei prin casatorii aranjate. El a acordat un imprumut de 5 milioane de lire sterline guvernului prusac iar mai tarziu, a furnizat Bancii Angliei suficienti bani sa o salveze de la o criza a lichiditatilor pe piata, potrivit artline.ro.
Familia Nehru-Gandhi Feroz
Nehru-Gandhi este o familie Indiana care a predominat in Congresul National Indian, la inceputurile independentei de stat. Trei membrii ai sai, Pandit Jawaharlal Nehru, Indira Gandhi si Rajiv Gandhi au ocupat postul de prim-ministru, insa ultimii doi au fost asasinati. Un al patrulea membru al familiei, Sonia Gandhi, este in prezent presedintele Congresului. Familia Nehru-Gandhi Feroz este cel mai proeminent exemplu de conducere dinastica in tarile democrate de pe teritoriul Asiei. 
Familia Khan 
Genghis Khan a fost fondatorul, conducatorul militar (khan) si imparatul (khagan) celui mai mare imperiu din istorie: Imperiul Mongol. Acesta a unit triburile mongole si a reusit sa ocupe cu ostile sale teritorii vaste, spre est, pana la Marea Chinei, si spre vest pana la Marea Caspica. Inainte de a muri in anul 1227, Genghis Khan l-a desemnat succesor pe Ogedei Khan si a divizat imperiul in khanate pentru fii si nepotii sai. Marea formatiune statala se va extinde, in virtutea inertiei, inca doua generatii dupa care se va dezmembra.      
Familia Zhu 
Zhu a fost numele de familie al imparatilor Dinastiei Ming. Denumirea Ming a fost aleasa de primul imparat al acesteia, Zhu Yuanzhang, doar pentru intelesul de “iluminat”. Fost calugar budist, Zhu Yunzhang a pus capat dinastiei mongole Yuan din sudul Chinei, intemeiata de Kublai Khan, nepotul lui Ginghis Khan. Membrii familiei Zhu au condus China intre 1368 si 1644. 
Familia Habsburg
Habsburg este numele uneia din cele mai importante dinastii europene. Aceasta a imprumutat denumirea locului de origine, castelul Habsbrug din cantonul elvetian Aargau. Numele de Habsbrug, etimologic incert, apare intaia data intr-un document la anul 1108. Casa de Habsbrug a detinut pe parcursul timpului demnitati precum: Imparati ai Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, Imparati ai Imperiului Austriac, Duci si Arhiduci ai Tarilor Ereditare Austriece, Regi ai Ungariei, Regi ai Croatiei, Regi ai Spaniei, Principi ai Transilvaniei, Duci ai Bucovinei si altele.   
Familia Medici 
Familia Medici a fost in Florenta in secolul al XV-lea si al XVI-lea unul dintre cei mai importanti concurenti in lupta pentru putere influenta politica, avutie si prestigiu. Printr-o iscusita si in acelasi timp cruda si nemiloasa tactica de intrigi, ajunge dintr-o familie fara importanta una dintre cele mai bogate si influente familii din Italia. Ramura veche a familiei Medici di Cafaggiolo, domina Florenta, cu doua intreruperi, ca magistrati de seama ai orasului pana in anul 1537. Aceste intreruperi sunt: 1494-1512 si 1527-1530), figurile mai pregnante din familie Cosimo de Medici, numit „il Vecchio“, cel Batran, (1389-1464) purtand titlul „gran maestro“ fiind de fapt neoficial conducatorul republicii Florenta si nepotul sau Lorenzo de Medici, numit „il Magnifico“, magnificul (1449-1492). Cu sprijinul financiar al familiei Medici s-a sprijinit in dese randuri pictura si arhitectura. Membrii familiei Medici au dominat si condus Toscana pana la moartea ultimului Medici 1737. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

familia rothschild familia khan familia zhu familia habsburg
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013819 (s)