News Flash:

Familiile regale din Europa: o singura dinastie este ”originala”

20 Aprilie 2016
454 Vizualizari | 0 Comentarii
bcu
Casele regale din Marea Britanie, Olanda si Belgia au origini germane. Monarhia spaniola este de origine franceza, cu descendenta din Casa de Bourbon. Suedia are, incepand din 1810, o monarhie de origine franceza (regele Charles XIII a murit fara mostenitori, fiind ales monarh constitutional maresalul Jean-Baptiste Jules Bernadott, din armata lui Napoleon). Casa regala a Norvegiei este la origine daneza. De fapt, in Danemarca functioneaza singura monarhie constitutionala ”originala”. Familiile regale din Serbia si Italia, care au origini sarbe, respectiv italiene, nu mai au atributii constitutionale.

Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) organizeaza conferinta "Istoria Familiilor Regale Domnitoare din Europa", primul eveniment din seria "Monarhii actuale europene". Scopul seriei de conferinte, prilejuite de Jubileul de 150 de ani al Coroanei Romane, este de a a evidentia performanta unui sistem monarhic si rolul unei Case Regale Domnitoare in Europa contemporana.

Conferinta va avea loc miercuri, 20 aprilie 2016, de la ora 18:30, in Aula Magna a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Maria a Romaniei.

La acest eveniment vor participa membri si simpatizanti ai A.N.R.M., membri ai Consiliului de Onoare al A.N.R.M, personalitati culturale, precum si o serie de personalitati decorate de Casa Regala a Romaniei, in special cei care au primit distinctia "Nihil Sine Deo", a carei aniversare este in fiecare an in ziua de 20 aprilie, data la care s-a nascut Regele Carol I al Romaniei.
In deschiderea evenimentului, va tine o scurta alocutiune domnul Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, decorat in octombrie 2011 cu "Nihil Sine Deo".
Vor lectura domnul Dr. Nicolae Pepene - directorul Muzeului Judetean de Istorie Brasov, doamna Lect. Univ. Dr. Marina-Cristiana Rotaru si domnul Daniel Gheorghe, istoric, deputat in Parlamentul Romaniei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

casele regale marea britanie olanda belgia origini germane danemarca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2143 (s) | 36 queries | Mysql time :0.051895 (s)