News Flash:

“Fantanile Olteniei” la Muzeul Olteniei

9 Martie 2017
187 Vizualizari | 0 Comentarii
fantanile olteniei
Asociatia Fotoclub „Mircea Faria”, din Craiova, in parteneriat cu Muzeul Olteniei, invita craiovenii vineri, 10 martie, la ora 17.00, la vernisajul expozitiei fotografice Fantanile Olteniei”, gazduita in sala expozitionala “Stefan Ciuceanu” (str. Madona Dudu nr. 14), din cadrul Muzeului Olteniei Craiova

Expozitia reuneste lucrarile fotografilor Dorian Delureanu si Cristian Bassa, fiind rezultatul unui proiect de cartografiere a fantanilor de uz comunitar din regiunea Olteniei.

Proiectul Fantanile Olteniei este realizat cu suportul Muzeului National al Taranului Roman, prima expozitie a initiativei fiind desfasurata la Bucuresti. Prin calatoriile lor, desfasurate in anul 2016 in peste 40 de locuri din judetele Dolj si Mehedinti, cei doi fotografi, Dorian Delureanu si Cristian Bassa, au avut ca obiectiv o prima documentare a unor fantani vechi din Oltenia si a spatiilor in care acestea se regasesc. In proiect sunt incluse fantanile de sat si de hotar/rascruce, multe aflate intr-un stadiu avansat de degradare. Odata cu disparitia lor, o harta a peisajelor si traiectoriilor vietii rurale cotidiene din Oltenia s-ar risipi. Punctul de plecare al proiectului si al expozitiei il reprezinta explorarile din Dolj si Mehedinti, ele urmand sa se extinda si in celelalte judete din Oltenia. O tinta a acestui proiect ambitios este realizarea unei harti a acestor monumente cu elemente specifice de identificare. Traseul realizat a fost déjà indexat in variant unei harti electronice.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 10-31 martie 2017, la Sala Expozitionala “Stefan Ciuceanu”, din cadrul Muzeului Olteniei Craiova, str. Madona Dudu nr.14.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mircea faria craiova muzeul olteniei expozitiei fotografice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018516 (s)