News Flash:

Finalizarea lucrarilor de renovare la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

14 Martie 2017
216 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul National de Istorie a Transilvaniei
La initiativa prefectului judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, miercuri, 8 martie 2017, la sediul Palatului Administrativ Cluj s-a desfasurat o intalnire de lucru, cu specialisti in domeniu, avand ca principala tema de discutie situatia actuala a Muzeului National de Istorie a Transilvaniei.

La intalnire au participat rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Cluj, Victor Cublesan, directorul Departamentului Sculptura al Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Alexandru Pasat, precum si directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, Felix Marcu.

In cadrul discutiilor, directorul Felix Marcu a oferit detalii privind demersurile facute pentru reluarea lucrarilor de renovare si a solicitat sprijin din partea ministerului de resort in subordinea caruia se afla muzeul, pentru alocarea fondurilor necesare.

S-a convenit ca in perioada imediat urmatoare Institutia Prefectului – Judetul Cluj sa faca noi demersuri la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale prin transmiterea unui memoriu in vederea identificarii unor solutii care sa conduca la terminarea lucrarilor de renovare si deschiderea in totalitate a Muzeului National de Istorie a Transilvaniei pentru publicul larg, in contextul aniversarii Centenarului Romaniei (1918-2018).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019033 (s)