News Flash:

Frank Costello - un mafiot impecabil

10 Aprilie 2015
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
Frank Costello
Datele coerente, exacte si documentate despre activitatile clandestine ale Mafiei sunt in general greu de obtinut si de verificat. Cele cinci familii nu au emis niciodata rapoarte financiare anuale, iar capii lor nu au consimtit niciodata cu bucurie ideea de a avea o imagine publica. Totusi, brese au mai existat, o introspectie asupra "stiintei" si traditiilor mafiei putand fi posibila in anii '80. Un mafiot pe nume Pellegrino Masselli, figura centrala intr-un caz de crima misterioasa savarsita la metroul din New York, s-a oferit sa dea presei un interviu, in celula sa, referitor la acel incident.

Vezi si Cum a ajuns Toto Riina cap al Mafiei?


Pentru ca relatia cu jurnalistul care l-a intervievat s-a intensificat, infractorul i-a facut acestuia dezvaluiri intime din sanul Mafiei. Timp de mai bine de cinci ani, sub protectia anonimatului, Masselli a oferit indicii despre dezvoltarea Mafiei si a aruncat lumina asupra obiceiurilor Cosa Nostra. A vorbit in special despre patologia camarazilor sai mafioti si felul in care acestia isi judecau reciproc actiunile. Comiterea unei crime poate fi un act infiorator pentru o persoana normala, dar Masselli a explicat ca un "mafioso" convins nu este perturbat vreodata de violenta. Mai mult decat atat, este aplaudat de sefii si de colegii sai, atat timp cat "opera de arta este executata profesionist si competent, chiar daca lovitura a implicat uciderea unui bun prieten".

Vezi si Carlo Gambino, seful familiei Gambino

Cele Cinci Familii au fost si sunt in continuare cele mai mari grupari criminale mafiote de origine italo-americana care domina lumea crimei organizate a New York-ului inca din anii '30. Sub sugestia lui Salvatore Maranzano si a lui Charles Lucky Luciano, cele cinci familii sunt responsabile de stabilirea Comisiei, un consiliu care a demarcat teritoriul intre fostele factiuni rivale si care guverneaza activitatile Mafiei din Statele Unite. Cele Cinci Familii din New York raman centrul de putere al Mafiei Siciliene in SUA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

datele coerente pellegrino masselli dezvoltarea mafiei cosa nostra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2117 (s) | 23 queries | Mysql time :0.071074 (s)