News Flash:

​Grupul de artisti Apparatus 22 expune la Galeria Calina

20 Ianuarie 2016
552 Vizualizari | 0 Comentarii
Apparatus 22
Grupul de artisti conceptuali Apparatus 22 propune pentru Galeria Calina proiectul ‘An Archive of Longings (chapter 1)’ cu subtitlul ‘Notes on reconstruction’. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 22 ianuarie, ora 18.00 si va ramane deschisa pana pe 26 februarie 2016.

Platforma ‘The Installation Projects’ / artisti Iulia Toma, Vlad Nanca,  Apparatus 22,  Aurora Király, curator Liviana Dan / furnizeaza fundalul si informarea contextuala asupra unui termen aplicat practicilor de arta care implica instalarea si configurarea obiectelor in spatiu.

Totalitatea obiectelor si a spatiului formeaza opera de arta. Uneori cu structura permanenta, efemera insa in mod uzual, instalatia este mai mult un mod de productie si de amplasare, decat o miscare sau un stil. Este o experienta subiectiva cu putere persuasiva certa. Prioritatea instalatiei ramane identitatea reflexiva a operei de arta. Punctul de acces este Maruca Cantacuzino Enescu.

Abordarea colaborativa juxtapune biografia personala cu limitele seductive ale istoriei artei. Tactica este critica, ubicua, cu reminiscente de lux si glamoare. Puterea si dorinta se joaca intre reconstructie si fractura, intre economia identitatii si economia diferentierilor.

Vezi si Expozitie despre teroarea comunista, in subsolul Cetatii Oradea

Exista programe inconfortabile si intrebari strategice despre politica, muzica, sex. Pentru obiecte si motive exista sfere sacre, tensiuni, ambivalente, nostalgie si apatie sociala. O textura poetica, bizar cotidiana da un gust desavarsit sensibilitatii. O expunere activa submineaza mecanismele artei contemporane.

Apparatus 22 a fost initiat in ianuarie 2011 de Erika Olea, Dragos Olea, Maria Farcas si Ioana Nemes /1979 - 2011/, ca urmare a experientei comune de lucru in echipa label-ului progresiv de moda Rozalb de Mura /2006 – 2010/.

Grupul extinde definitia artistului asumandu-si adeseori roluri de cercetator-critic, producator si o practica combinata de a introduce in expozitiile lor artisti prieteni si colaboratori.

Participari / selectie / Bienala de Arta Contemporana de la Venetia, MUMOK - Viena / AT, Museion - Bolzano / IT, Brukenthal Contemporary - Sibiu / RO, MAK - Viena / AT, CCA Ujazdowski Castle - Varsovia / PL, MNAC - Bucuresti / RO, Galeria Nicodim, Bucuresti, expozitia solo ‘Buy me a Mystery’, Akademie Schloss Solitude - Stuttgart / DE, expozitia solo ‘AS GOOD AS GOLD’.

Galeria Calina este un spatiu independent, dedicat artei contemporane.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apparatus 22 galeria calina vernisajul expozitie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019464 (s)