News Flash:

'H+ARTA contemporana' la Muzeul Hartilor

13 Iunie 2017
277 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi in colaborare cu Liceul de arte plastice 'Nicolae Tonitza' va invita la vernisajul expozitiei inedite 'H+ARTA contemporana' ce prezinta lucrari realizate de elevi ai clasei a X-a in cadrul acestui liceu. Acesta va avea loc vineri, 16 iunie 2017, ora 18.00, la sediul muzeului.

Expozitia este produsul final al proiectului 'Tonitza la Muzeul Hartilor' initiat de muzeu in colaborare cu liceul Tonitza in luna aprilie 2017. Bazat pe conceptul de co-creativitate, proiectul a propus liceenilor intalniri moderate de Valentina Iancu (curator) si Aurora Kiraly (artist vizual), in care s-a discutat despre profesia de curator, despre patrimoniu, despre cum acesta poate fi utilizat ca sursa de inspiratie de catre artistii contemporani si despre cum se pot raporta la el.

Vezi si Prima artista din Romania care a vandut un tablou in BITCOIN, moneda virtuala

Liceenii implicati in acest proiect au aflat notiuni generale legate de curatoriat, cum se face o cercetare artistica, cum se stabileste o tema si cum poate fi ea dezvoltata si au lucrat pe o tema urmarita de cele doua coordonatoare. In pregatirea expozitiei liceenii au fost cei care au ales si au votat titlul expozitiei, au gandit modul de promovare si panotare a expozitiei, au oferit feed-back, in cadrul unei munci de echipa in care vocea copiilor a fost la fel de importanta ca si cea a adultilor coordonatori.

'Satelitii lui Uranus', 'Orasul viciilor', 'Harta gandurilor', 'Adevarata harta a centrului vechi' sunt doar o parte din titlurile lucrarilor ce vor fi expuse, alaturi de caietele de schite, in cadrul expozitiei. Lucrarile si performance-ul realizate de cei opt artisti au drept sursa de inspiratie atat patrimoniul muzeului cat si ideea de cartografie in general: harta cerului, vechile harti polineziene, planul orasului Bucuresti etc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

valentina iancu aurora kiraly
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1833 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019644 (s)