News Flash:

Iluminatul arhitectural al cladirii Muzeului Municipal Iasi, pus in functiune - FOTO

11 Februarie 2016
1385 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Municipal Iasi
Saptamana aceasta a fost pus in functiune iluminatul arhitectural al cladirii Muzeului Municipal Iasi. Totodata au demarat si procedurile de acreditare a unitatii muzeal, astfel incat aceasta sa fie deschisa vizitatorilor in viitorul apropiat.

Prin restaurarea si consilidarea imobilului ce va gazdui Muzeul Municipal, acesta si-a recastigat valoarea istorica  Aflata initial intr-o avansata stare de degradare, cladirea Burchi - Zmeu a trecut printr-o transformare majora, iar acum, la final, reda Iasului un important monument, martor al istoriei orasului. Prin intermediul proiectului s-au desfasurat lucrari de consolidare a structurii si de restaurare a cladirii pe o suprafata desfasurata, etaj si parter, de aproximativ 1000 de metri patrati. Au fost pastrate cat mai multe din elementele de constructie originale sau au fost refacute dupa modelul istoric, asa cum este cazul ornamentelor arhitecturale exterioare. De asemenea, in cadrul proiectului s-au modernizat caile de acces, curtea interioara si racordarea la retelele de utilitati.

Vezi si Primavara aceasta se redeschide Palatul Culturii din Iasi


Muzeul va avea spatii de expozitii permanente si temporare la parterul cladirii si la etaj, sala multimedia, de conferinte si un atelier de conservare si restaurare. Muzeul Municipal Iasi, prin proiectul implementat, reuseste sa redea orasului atat o cladire de patrimoniu, cat si una dintre institutiile mai vechi ale municipiului, care a functionat la Iasi in perioada interbelica. In sustinerea acestui proiect, municipalitatea a creat o echipa din istorici si muzeografi care, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu Cultural National, au elaborat tematica si conceptul Muzeului Municipal, documentatia rezultata stand la baza acreditarii. De asemenea, echipa de specialisti a facut demersurile necesare pentru identificarea si colectarea exponatelor, obiecte cu valoare istorica. S-a incercat, in acest sens, recuperarea patrimoniului Muzeului Municipal, institutie ce a functionat in perioada interbelica avandu-l la conducere pe reputatul istoric iesean Gheorghe Ghibanescu. Infiintarea Muzeului Municipal in imobilul din strada Zmeu nr. 3 este rezultatul unui proiect cu o valoare totala de aproximativ 13 milioane lei, cea mai mare parte a fondurilor fiind sustinute de finantarea nerambursabila.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Muzeul_Municipal_Iasi_1
iluminatul arhitectural acreditare restaurarea iasului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1805 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019053 (s)