News Flash:

“In cautarea formelor pierdute” – expozitie la Muzeul Regiunii Portilor de Fier

21 Septembrie 2017
161 Vizualizari | 0 Comentarii
expozitie 1
La Pavilionul Multifunctional al Muzeului Regiunii Portilor de Fier a avut loc miercuri, 20 septembrie, deschiderea expozitiei de restaurare “In cautarea formelor pierdute”.

In expozitie sunt prezentate 94 dintre obiectele restaurate in ultimii ani la Muzeul Regiunii Portilor de Fier de specialistii Laboratorului Restaurare-Conservare, specializat in restaurarea bunurilor culturale de ceramica, metal si textile, precum si in conservarea patrimoniului detinut.

Vezi si Operele celor mai importante femei-pictor din Romania ultimului secol, scoase la vanzare de Artmark

Manuela Patrutescu, seful laboratorului, a precizat ca din cele 94 de piese expuse, 44 sunt piese de ceramica arheologica preistorica, antica si medievala, lucrate cu mana sau la roata, angobate sau cu smalt, 47 de piese metalice antice de fier, bronz si argint si 3 piese textile etnografice.

Obiectele apartin mai multor perioade de timp, provin din Epoca bronzului, Epoca fierului, Perioada romana, Epoca medievala, Perioada moderna.  Pentru fiecare piesa in parte restaurata a fost intocmita o documentatie amanuntita care cuprinde: fisa de conservare, fisa de restaurare, investigatii si fotografii. Alaturi de piese sunt pozitionate printuri color cu informatii din documentatia de restaurare, respectiv fotografii ale pieselor inainte de restaurare, etape din timpul restaurarii si operatiile (interventiile si tratamentele) efectuate, imagini si informatii care ilustreaza complexitatea muncii de restaurare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

expozitie laboratorului restaurare-conservare bunurilor culturale
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1809 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019479 (s)