News Flash:

Inca o dovada a alfabetului stravechi de la Tartaria

7 Ianuarie 2014
2181 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma sapaturilor efectuate pe traseul viitoarei autostrazi Sibiu-Nadlac, arheologii au anuntat ca au descoperit un oras neolitic mai vechi decat piramidele. Ceea ce nu s-a dat publicitatii din acea locatie este o piatra rotunda, inscriptionata cu semne ale alfabetului de la Tartaria, prima scriere din lume.
Asezarea din Epoca Pietrei descoperita pe traseul autostrazii apartine culturii neolitice “Turdas”, din sudul Transilvaniei, si a fost ridicata cu cel putin 2.500 de ani inainte de celebrele piramide egiptene (2630 - 2611 i.Hr.).
Situl se intinde pe 100 de hectare, are fortificatii si cartiere, iar printre ruine au fost gasite multe vase si statuete valoroase.
In apropierea orasului stravechi a fost scoasa la lumina si o piatra, pe care sunt scrijelite mai multe semne ciudate. Cel care ne-a furnizat fotografiile si ne-a povestit despre piatra este generalul in rezerva Mircea Chelaru, fostul sef al Marelui Stat Major al Armatei, care a vizitat santierul arheologic. “Va trimit ceea ce am vazut la Turdas, pe traseul excavatiilor autostrazii. Am fost acolo cu profesorul Victor Craciun, senatorul Avram Craciun si fotograful Virgil Jireghie de la Arad. Priviti inscrisurile si comparati- le cu cele de la Tartaria si Otelestii de Iasi! Este numitorul comun al existentei noastre inteligente de mii de ani”, a declarat generalul in rezerva dr. Mircea Chelaru, pentru libertatea.ro.
Intr-adevar, chiar si la o verificare sumara, se pot identifica usor pe aceasta piatra patru elemente care corespund alfabetului de la Tartaria, asa cum a fost el descoperit pe trei tablite de lut, vechi de 7.500 de ani.
Mentionam ca elemente ale acestei scrieri, inca nedescifrata, au mai fost descoperite in alte 100 de situri arheologice, aflate in Romania si in jurul ei si cercetate inca din anul 1874. Perioada in care a fost folosit acest alfabet se intinde intre anii 5500 si aproximativ 3000 i.Hr.
E cel mai vechi alfabet european
In anul 1961, cercetatorul Nicolae Vlassa a descoperit intr-un sit arheologic de la Tartaria (judetul Alba), intre Alba Iulia si Orastie, trei tablite de lut foarte ciudate, de forma discoidala, care cuprind, printre altele, patru grupuri de semne, despartite prin linii, ale unui alfabet.
Buna parte din semnele de la Tartaria se regasesc in inscriptiile sumeriene, in cele arhaice grecesti (linear A), dar si in scrierile feniciana si etrusca. Cercetatorii care au verificat aceste tablite sustin ca au 7.500 de ani, iar scrierea sumeriana, care pana la 1961 era considerata cea mai veche din lume, are doar 5.500 de ani.
Se pare ca scrierea de tip Tartaria e un fel de stramos al celorlalte tipuri de alfabet, de la cel sumerian la cel fenician si pana la alfabetul grec si latin.
Disparitia scrierii de tip Tartaria, mentionata in calendarul maya?
Conforme datelor arheologice, scrierea de tip Tartaria a disparut din spatiul balcanic pe la anul 3000 i.Hr., adica in momentul in care s-a facut trecerea de la Epoca Pietrei la Epoca Bronzului.
Aproximativ in aceeasi perioada au pierit si alte mari civilizatii preistorice foarte avansate, cea a Sumerului, din zona actualului Irak, si civilizatia Harapa, din vechea Indie - disparute brusc, fara o explicatie stiintifica acceptabila. E ca si cand o lume ar fi murit, din Europa pana in India, pentru a fi inlocuita de alta.
In mod straniu, acest lucru este mentionat in... calendarul maya! Celebrul calendar, realizat undeva intre anii 250-900 d.Hr., este un sistem de masurare a timpului in care lumea a inceput in anul 23.613 i.Hr. si se sfarseste pe 21 decembrie anul acesta. La fiecare 13 baktuni, adica 5.125,36 de ani, calendarul revine la zero si reincepe numaratoarea. Mayasii credeau astfel ca lumea are cinci epoci distincte, fiecare cu un soare propriu, durata unei epoci fiind de 13 baktuni. Fiecare perioada se termina violent, pentru a lasa locul alteia. Conform calendarului maya, in data de 11 august 3114 i.Hr. a luat sfarsit lumea a patra, a Soarelui-Apa, si s-a nascut cea de-a cincea, ultima, a Soarelui Tonatiuh, care se va sfarsi pe 21 decembrie 2012... dupa care celebrul calendar nu mai continua cu nimic, lucru care a indus ideea ca peste mai putin de doua luni va veni sfarsitul lumii.
E cel putin ciudata potrivirea de date: mayasii spuneau ca in jurul anului 3000 i.Hr. s-a sfarsit o lume si a inceput alta, lucru atestat arheologic pentru zona Europa si Asia, dupa cum am aratat mai sus. De unde au stiut mayasii aceste lucruri, petrecute la mare distanta de ei, in spatiu si timp, cu atata exactitate, inca nu s-a aflat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sibiu-nadlac arheologii oras neolitic piramidele piatra rotunda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024334 (s)