News Flash:

Inca un pas spre reabilitarea Muzeului de Arta Populara din Constanta

12 Octombrie 2016
696 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul de Arta Populara
Muzeul de Arta Populara, situat pe bd. Tomis, in apropierea statuii Lupoaicei, functioneaza intr-o cladire monument istoric, ce a adapostit, in cei 123 de ani de existenta, sediul Primariei, dar si al Postei. Din 1989, imobilul nu a mai fost reabilitat, de aceea are nevoie de interventii urgente, pentru ca starea sa este destul de delicata.

Pentru acest lucru, Primaria Constanta a demarat deja procedurile pentru expertiza tehnica si studiul geotehnic, iar acum s-a ajuns la elaborarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie (DALI). Potrivit unui anunt al Primariei, se va recurge la consultarea pietei pentru elaborarea DALI, care sa includa studiul istoric, topografic, documentar fotografic, precum si toate documentatiile pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, aferenta obiectivului de investitii „restaurarea Muzeului de Arta Populara Constanta“.
Cladirea care are functiunea de muzeu are o suprafata construita de 431 mp, suprafata construita desfasurata este de 1449 mp, regimul de inaltime D+P+1E, iar anul constructiei, 1896. Muzeul dispune si de o anexa, cu o suprafata construita de 167 mp si regim de inaltime D+P+1E, construita in 1954. Potrivit reprezentantilor primariei, ambele cladiri necesita lucrari de reabilitare.
Propunerile firmelor interesate sa realizeze aceste documentatii pot fi transmise pana cel tarziu la data de 14 octombrie, iar 19 octombrie este data limita de consultare.
Construita in 1893, cladirea care astazi adaposteste Muzeul de Arta Populara a mai fost restaurata in 1973, 1978 si 1989. Muzeul detine colectii de arta populara din toate regiunile tarii, de la ceramica, la icoane pe lemn si sticla, metal, porturi populare, scoarte, tesaturi, textile si podoabe.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

statuii lupoaicei monument istoric primariei dali documentatiile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019198 (s)