News Flash:

INEDIT! Ce nu stiai despre gramatica chinezeasca

15 Martie 2017
489 Vizualizari | 0 Comentarii
Gramatica chinezeasca
Scrierea chinezeasca are circa 60 000 de caractere, dintre care doar 6000-8000 sunt frecvent utilizate. Gramatica limbii chineze este cu mult mai simpla daca este sa fie comparata cu cea a limbilor europene. Chineza are putine elemente de morfologie, sau aproape deloc, si nu exista paradigme gramaticale de memorat. Fiecare cuvint are o forma fixa si unica: verbele nu au sufixe si prefixe care sa arate timpul, numarul sau genul subiectului.

Substantivele nu au prefixe si sufixe pentru a arata numarl si cazul. Limba chineza se concentreaza mai ales pe modul in care cuvintele sunt aranjate in asa fel, incit sa alcatuiasca forme cu inteles. In plus, fiecare caracter este pronuntat ca o singura silaba. Mai putin de o mie de caractere chinezesti permit citirea a 90% din publicatiile chineze, in conformitate cu un studiu condus de ministerul Educatiei si de Comisia de limbi straine din China.

Rezultatele acestui studiu sunt bazate pe studierea folosirii a 900 milioane de caractere, in circa 9 milioane de articole preluate din ziare, reviste, Internet si televiziune. Simbolurile chinezesti sunt folosite in principal pentru a reprezenta ceva, nu pentru pronuntie, si, in plus, multe caractere sunt arhaice, iar unele se intilnesc doar o singura data in toata istoria scrisa, precum nume de persoane sau locuri. Un absolvent universitar chinez mediu cunoaste aproximativ 6 000 de caractere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

simboluri_chinezesti
scrierea chinezeasca limbilor europene forma fixa unica verbele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1801 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020712 (s)