News Flash:

Infiintarea Regatului celor Doua Sicilii

12 Ianuarie 2015
723 Vizualizari | 0 Comentarii
Regatul celor Doua Sicilii a rezultat din unirea Regatului Siciliei cu Regatul Neapolelui (denumit Regatul Siciliei Peninsulare), de catre regele Alfonso al V-lea al Aragonului in 1442. Cele doua fusesera separate din 1282. La moartea regelui Alfonso in 1458, regatul s-a impartit intre fratele acestuia, Ioan al II-lea al Aragonului, care a pastrat Sicilia, si fiul sau nelegitim Ferdinand, care a devenit rege al Neapolelui.

Vezi si Revolutia siciliana din 1848


In 1501, regele Ferdinand al II-lea al Aragonului, fiul lui Ioan al II-lea, a cucerit Neapole si a reunificat cele doua regate sub autoritatea coroanei Spaniei. Titlul de „Rege al Siciliei si al celor Doua Coaste ale Stramtorii” a fost purtat de regii Spaniei pana la Razboiul Succesiunii Spaniole. La capatul acestui razboi, tratatul de la Utrecht (1713) a dat Sicilia ducelui de Savoia, pana cand tratatul de la Rastatt din 1714 a lasat Neapole imparatului Carol al VI-lea. In 1720, imparatul si Savoia au schimbat Sicilia pentru Sardinia, reunificand Neapole cu Sicilia.

Vezi si Revolutia Tinerilor Turci

In 1734, ducele Carol de Parma, fiul lui Filip al V-lea al Spaniei, a luat coroana siciliana de la Austria si a devenit Carol al VII-lea si al V-lea, dand Parma fratelui sau mai mic, Filip. In 1754, el a devenit rege al Spaniei si a lasat Sicilia si Neapole fiului sau mai mic, care a domnit sub numele de Ferdinand al III-lea al Siciliei si al IV-lea al Neapolelui, dupa care s-a incoronat ca Ferdinand I al celor Doua Sicilii. In afara unei intreruperi in timpul lui Napoleon, Regatul celor Doua Sicilii a ramas in familia Bourbon (Bourbon Duo-Sicilie) pana in 1860.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

regatului siciliei regatul neapolelui ferdinand rege neapolelui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1958 (s) | 34 queries | Mysql time :0.094110 (s)