News Flash:

Influente celtice, grecesti si romane in bucataria traditionala?

30 Martie 2015
977 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa sosirea romanilor si deci a colonistilor, tehnicile de gatit s-au imbogatit, au fost preluate ingrediente, unelte, preparate romane sau din alte parti aduse de colonisti. De la greci se importa vin si ulei de masline dar numai pentru cei din clasa bogata. Toate datele indica influente celtice, grecesti si romane in bucataria dacica si in felul de viata.

Chiar daca bogatii mancau mai bine decat saracii, ca peste tot, in Dacia nu a existat opulenta romana, exotismul si nici rafinamentul bucatariilor deja stilate la acea vreme. Simplu, robust, nutritiv erau conditiile necesare gastronomiei dace.

Vezi si INCREDIBIL! Ne schimba istoria - "Evreii au colonizat Dacia si NU dacii" - VIDEO

Nu putem compara bucataria simplista a dacilor cu festinurile romane. Dar trebuie sa intelegem ca acele ospete celebre erau numai pentru bogatasi. Plebea manca cereale proaste si considera carnea un lux. Daca circa 30% din populatia Romei antice era formata din sclavi va imaginati cum arata harta gastronomiei locale, potrivit mythologica.ro

Vezi si National Geographic: «Dacii erau plini de aur!»

Un alt mit care trebuie desfiintat este acela al opozitiei dintre agricultura si cresterea animalelor. Se crede ca cele doua nu puteau fi complementare. Intr-adevar multi scriitori ii descriu pe daci ca un popor razboinic care uraste munca la camp si iubeate jaful. Insa nu toata populatia intra in randul aristocratiei gentilice. Asadar, credem ca agricultura completa perfect alte ocupatii aducand surplusul necesar. Daca n-ar fi fost asa cum si-ar fi procurat dacii painea si vinul?
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sosirea romanilor ingrediente unelte preparate romane celtice romane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2410 (s) | 34 queries | Mysql time :0.076650 (s)