News Flash:

Invataturia lui Ioan Gura de Aur

14 Septembrie 2014
808 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe parcursul activitatii sale pastorale, Sfantul Ioan Chrysostom a fost preocupat de teme cum ar fi: cunoasterea lui Dumnezeu, Sfintele Taine, Biserica, iubirea crestina. Referindu-se la cunoasterea lui Dumnezeu, Sfantul Ioan Hrisostom ii combate pe anomei, sustinand ca fiinta lui Dumnezeu este incognoscibila si incomprehensibila.

Sfintele Taine pe care le dezbate Sfantul Ioan sunt: Sfantul Botez, Pocainta, Casatoria, Sfanta Euharistie si Preotia.

Vezi si Traditii si obiceiuri de SFANTUL SPIRIDON


In conceptia Sfantului Ioan Chrysostom, Biserica este Trupul lui Hristos, credinciosii sunt madularele acestui trup, iar Hristos este Capul Trupului: „ El i-a pus totul supt picioare, si L-a dat capetenie peste toate lucrurile,Bisericii, care este trupul Lui, plinatatea Celui ce plineste totul in toti.” (Ef. 1, 22-23).

Vezi si Mari mistere de la Vatican - Inelul Pescarului si credinta


In dobandirea mantuirii, iubirea este esentiala, ea fiind virtutea care il face pe om asemenea lui Dumnezeu, Care este iubire. Iubirea fata de Dumnezeu trebuie completata si cu iubire fata de aproape, iubire ce se caracterizeaza prin milostenie. Sfantul Ioan sustine ca atunci cand ajutam un sarac, nu trebuie sa-l judecam pentru ca este sarac, ci trebuie sa fim constienti ca il ajutam de fapt pe Hristos, care la Judecata de Apoi ne va rasplati:

„ Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: "Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a pregatita de la intemeierea lumii. Caci am fost flamand si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut sa beau; am fost strain si M-ati primit.”(Mt. 25, 34-35).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

activitatii pastorale sfintele taine biserica iubirea crestina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1916 (s) | 37 queries | Mysql time :0.029495 (s)