News Flash:

Inventatori celebri si descoperirile lor

5 Decembrie 2013
3996 Vizualizari | 2 Comentarii
Arhimede (287 - 212 i.Hr.)
O personalitate multilaterala, Arhimede a fost matematician, fizician, astronom, inginer si un inventator de succes. El a devenit popular datorita modului de gandire inovator, reusind sa faca multe descoperiri: surubul lui Arhimede, principiul fundamental al hidrostaticii, legea lui Arhimede legile parghiilor, scripetele compus.
Thomas Edison (1847 - 1931)
Printre numeroasele inventii ale lui Thomas Edison cel mai proeminent este becul electric. Dar au fost multe alte descoperiri, cum sunt: dispozitive de telegraf, fonograful, transmitator de carbon, generatorul de curent, grafofonul, care a fost versiunea imbunatatita a fonografului, masina de scris, motorul electric universal, etc.
Sir Alexander Fleming (1881 - 1955)
A lucrat ca un corp medical de armata pe parcursul Primului Razboi Mondial. Inventia sa, penicilina, a salvat multi soldati de infectiile periculoase. Fara indoiala ca el ocupa un loc in lista de celor mai faimosi oameni de stiinta din lume. Se spune ca descoperirea lui a revolutionat grozav industria medicinei.
Michael Faraday (1791 - 1867)
Contributiile sale la electromagnetism si electrochimie sunt cele mai remarcabile. Studiul magnetismului este incomplet fara legea de inductie a lui Faraday. Legile sale si terminologiile din procesul de electroliza reprezinta bazele chimiei.
Alexander Graham Bell (1857 - 1922)
In timpul experimentelor sale cu telegraful ca el a crezut in conceptul de telefon si toata lumea stie ca nici o alta inventie nu a avut atat de mare impact ca si telefonul. Bell insusi considera ca telefonul nu e „binevenit" si de aceea nu a avut nici un telefon la locul de munca. Lista oamenilor celebri de stiinta este incompleta fara Alexander Graham Bell.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

arhimede thomas edison michael faraday
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

virgil  | #567
sunt si multe altele.de ex. insulina.se poate adauga oricum.
Claudiu Tanul  | #573
Marconi cu radioul :)
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018564 (s)