News Flash:

Kasper Holten, directorul Operei Regale din Londra, Comandor al Ordinului National „Serviciu Credincios"

28 Februarie 2017
328 Vizualizari | 0 Comentarii
Kasper Holten
In cadrul unei ceremonii speciale, care va avea loc in 1 martie, la sediul Institutului Cultural Roman din Londra, E.S. dl Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra, va inmana dlui Kasper Holten, vizionarul director pentru opera al Operei Regale Covent Garden din Londra, Ordinul „Serviciul Credincios" in grad de Comandor, acordat de Presedintele Romaniei pentru merite deosebite in promovarea mondiala a muzicii enesciene, in special a capodoperei „Oedip", montata la Londra in anul 2016 cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Decretul prezidential va fi citit de catre dl Dorian Branea, directorul ICR Londra.

Regizorul danez Kasper Holten a fost numit director artistic al Royal Opera House Covent Garden in anul 2011. Cu o cariera deosebita atat in opera, cat si in teatru, a regizat peste 65 de productii, inclusiv un foarte premiat „Inel al Nibelungilor" la Opera Regala Daneza. Debutul sau regizoral la Covent Garden a avut loc in anul 2013 cu opera „Evgheni Oneghin", iar de atunci a semnat punerea in scena a productiilor „Don Giovanni", „L'Ormindo" si „Regele Roger". In 2010, a adaptat opera „Don Giovanni" pentru marele ecran sub titlul „Juan", cu un mare succes international. Ca director al Operei Regale britanice, s-a remarcat prin programe vizionare, de mare curaj, care au reusit sa repuna cu succes in circuitul international capodopere pe nedrept uitate sau ignorate. Kasper Holten a studiat cu maestri ai regiei de opera precum Harry Kupfer, John Cox si David Pountney. La numai 27 de ani, in 2000, a fost numit director artistic al Operei Regale Daneze, pozitie pe care a ocupat-o timp de 11 ani. Kasper Holten este vicepresedintele Asociatiei europene a operelor si festivalurilor de opera, Opera Europa. A fost distins cu titlul de Cavaler de catre Regina Margareta a II-a a Danemarcei si cu Medalia Ingenio et Arti.

Ceremonia de decorare va avea loc in deschiderea unui eveniment de diplomatie publica, organizat de Ambasada Romaniei la Londra si Institutul Cultural Roman din Londra, la care sunt asteptati diplomati, diplomati culturali, lideri ai sectorului cultural britanic, precum si membri ai comunitatii romanesti din Londra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

londra dan mihalache ambasadorul romaniei kasper holten
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2040 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037497 (s)