News Flash:

Lansare de carte: „Antim Ivireanul. Opera Tipografica”

13 Februarie 2017
228 Vizualizari | 0 Comentarii
Antim Ivireanul
Miercuri, 22 februarie,  ora 11.00, in sala Ion Heliade Radulescu a Bibliotecii Academiei Romane (Calea Victoriei nr.125) va avea loc lansarea albumului Antim Ivireanul. Opera Tipografica, aparut la Editura Institutului Cultural Roman.

Volumul omagial dedicat implinirii a 300 de ani de la moartea marelui ierarh-carturar, ctitor de cultura si spiritualitate romaneasca, va fi prezentat de coordonatorul lucrarii, arhim. Policarp Chitulescu, directorul Bibliotecii Sfantului Sinod.  Alaturi de acesta vor mai vorbi despre personalitatea marcanta a carturarului Antim Ivireanul : dl. Radu Boroianu, presedintele Institutului Cultural Roman,  conf. dr. Ioana Fedorov (Institutul de Studii Sud-Est Europene), lect. dr. Ion Marian Croitoru (Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea Valahia din Targoviste), dr. Doru Badara (Biblioteca Centrala Universitara), dr. Gabriela Dumitrescu (Biblioteca Academiei Romane).

Antim Ivireanul este cel care a initiat introducerea limbii romane in cultul divin, fiind cunoscut, printre altele, pentru bogata sa activitate de tipograf, gravor, ilustrator si editor de carte. „Implicat profund in toate aspectele evolutiei tiparului din Tara Romaneasca, factor important al modelului propus de domnitorul Serban Cantacuzino - si stralucit continuat de Constantin Brancoveanu - pentru introducerea limbii romane in oficierea serviciului liturgic, avand ca finalitate apararea unitatii spirituale, culturale si de neam a poporului roman, Antim Ivireanul nu a fost doar un iscusit tipograf care stapanea toate secretele mestesugului sau un ctitor si organizator de tipografii, ci, in egala masura, si un remarcabil editor." (fragment din Prefata lucrarii)

Intrarea este libera.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

miercuri antim ivireanul opera tipografica volumul omagial
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1663 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020232 (s)