News Flash:

Lansare: Memorii din biblioteca ideala de Bogdan Suceava

3 Iunie 2013
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
Astazi, de la ora 18.00, la Libraria Avant-Garde (str. Lapusneanu nr. 16), din Iasi, va avea loc lansarea celui mai nou volum semnat de Bogdan Suceava, Memorii din biblioteca ideala, aparut recent la Editura Polirom, in colectia „Ego-grafii”, disponibil si in format electronic.
Participa, alaturi de autor: Bogdan Cretu si Serban Axinte.
Eseurile ce compun Memoriile din biblioteca ideala spun povestea unor intilniri prilejuite de matematica: intilniri intermediate de carti cu ideile unor oameni de stiinta disparuti (Huygens, Newton, Meusnier, Euler, Sophie Germain, printre altii), dar si intilniri directe cu persoane ce au marcat evolutia autorului. Figuri emblematice ale dezvoltarii studiului matematicii la Universitatea Bucuresti (Gh. Titeica, Dan Barbilian, Nicolae Teodorescu) completeaza tabloul.
„Daca visul matematicienilor pursinge e sa demonstreze teoreme care sa le poarte numele, visul meu a fost sa inteleg pina la ultima consecinta nu doar anumite idei matematice, ci si de unde provin aceste idei, filiatia lor istorica, evolutia lor in timp”, scrie Bogdan Suceava. Episoade dintr-o istorie individuala – cea a unei formari care a stat sub dublul semn al matematicii si literaturii – se impletesc astfel cu istoria cercetarii unei importante notiuni matematice: curbura, de la prima aparitie a ideii, in scrierile lui Nicole Oresme, si pina la cele mai recente cercetari.
Bogdan Suceava, nascut la 27 septembrie 1969, la Curtea de Arges. Studii la Universitatea Bucuresti, unde a obtinut licenta in matematica (1994) si diploma de studii aprofundate in geometrie (1995). Distinctii literare: Premiul I Nemira, sectiunea Purgatoriu, nuvele, 1993, pentru nuvela Imperiul generalilor tirzii; Premiul CopyRo, 2002, pentru volumul Imperiul generalilor tirzii si alte istorii; Premiul pentru proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti pe 2007 pentru romanul Miruna, o poveste; Premiul I al Retelei literare pe 2010 pentru Noaptea cind cineva a murit pentru tine. Volume de proza si eseuri: Teama de amurg (Topaz, 1990), Sub semnul Orionului, roman (Artprint, 1992), Imperiul generalilor tirzii si alte istorii, nuvele (Dacia, 2002; ed. a II-a, LiterNet, 2003), Bunicul s-a intors la franceza, istorii (Editura T, Fundatia Timpul, 2003; ed. a II-a, LiterNet, 2008), Venea din timpul diez, roman (Polirom, 2004; ed. a II-a, 2010), Miruna, o poveste (Curtea Veche Publishing, 2007), Distante, demoni, aventuri (Tritonic, 2007), Vincent nemuritorul, roman (Curtea Veche Publishing, 2008), Noaptea cind cineva a murit pentru tine, roman (Polirom, 2010).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

astazi ora libraria avant-garde iasi bogdan suceava bogdan cretu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1761 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013856 (s)