News Flash:

Povestea scheletului urias descoperit la Rosia Montana

30 Octombrie 2013
126290 Vizualizari | 41 Comentarii
In cursul lunii februarie 2012, o echipa de geologi, romano-canadiana, urmarind ramasitele filonului de aur la una dintre galeriile sapate de agatarsi in urma cu 5.500 de ani la Rosia Montana au facut din intamplare o descoperire care ar putea rasturna toata istoria omenirii. Ei au descoperit la baza galeriei capatul rectangular al unei lespezi aurii care nu parea a fi o roca naturala. Dupa prelevarea unei mostre, din rezultatele analizei de laborator a reiesit ca era vorba intr-adevar de o piatra compozita, obtinuta din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram si 55% pulbere de aur de 50 de karate, dupa o tehnologie imposibil de reprodus in conditiile stiintei actuale, scrie realitatea.net.
HIPERBOREANUL 
Faptul este cu atat mai surprinzator cu cat galeria unde a fost semnalata lespedea, supranumita si Galeria Hiperboreana si aflata pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Rosia Montana, fusese cercetata in urma cu 36 de ani, mai precis pe tot parcursul anului 1976 si, datorita uluitoarelor descoperi arheologice si antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost inchisa si apoi sigilata la comanda Securitatii. Printre mineri inca se mai vorbeste in soapta despre aceasta galerie si nu sunt putini cei ai caror tati sau frati mai mari, fosti mineri la Rosia Montana, care au luat parte la consolidarile si sapaturile arheologice din galerie la acea vreme, au disparut de-acasa si s-au intors batuti dupa cateva saptamani. Intre timp cei mai multi dintre ei au murit datorita bolilor profesionale. Cei patru martori ramasi in viata nici macar nu mai doresc sa-si aminteasca. Unul dintre ei, domnul Ion Mois, fost sef de echipa pe timpurile acelea, dupa o indelunga chibzuiala, s-a hotarat totusi sa rupa tacerea. Iata relatarea faptelor petrecute atunci, asa cum le-a trait martorul ocular Ion Mois: 
„Poate ca nu trebuia sa zic nimic, ca doara am jurat la comunisti, dar eu ma trag de fel din Albac, chiar din neamul de moti al lui Avram Iancu, asa ca nu pot sa tac. Uite cum a fost: in iarna lu’ 76, am fost chemat de inginerul sef si am primit dispozitie sa redeschid, sa consolidez si sa electrific vechea galeria 13, ramasa inchisa inca de pe vremea austroungarilor, urmand ca dupa consolidare sa vina doi tovarasi geologi sa prospecteze. Galeria era veche, ramasa asa neexploata inca de pe vremea agatarsilor, care la vremea aceea scoteau din ea si prelucrau aurul si argintul pentru daci, iar filonul fusese epuizat cu multe secole inainte sa ajunga romanii stapani pe minele de aur, sau Alburnus Maior cum le placea lor sa le spuna. E drept ca se vad urme de cautare si din partea romanilor, dar este limpede ca ei s-au lamurit foarte repede si ca au abandonat. Lucrarile de consolidare si electrificare au durat aproape pana in vara lui 76 si am avut niste probleme cu golirea de apa a unei parti a galeriei care se inundase. Atat valvele din mina cat si electrovalvele de la pompe ne-au fost de mare ajutor. Tot atunci am gasit si un os spalat de ape, asa de mare, cum nu ne mai fusese dat sa va niciodata. Nici ortacii mei nu mai vazusera. Dupa ce l-am aratat directorului minei acesta l-a predat securistului Intreprinderii Miniere de Stat Rosia Montana, iar pe noi ne-a anchetat Procuratura vreo patru zile. Ca unde era osul cand l-am gasit? Ca in ce pozitie? Ca cine a mai fost cu noi in mina? Ca cine mai stie de existenta lui? Cati am intrat si cati am iesit din sut in ziua aia? Ma rog, tot felul de intrebari aiuritoare ca sa ne sperie si sa ne faca sa tacem. Am tacut cu totii evident iar dupa ce ne-a pus sa semnam declaratiile, ne-au trimis inapoi in galerie. Acasa n-am suflat o vorba. Mi-era frica pentru ai mei. 
Atunci cand treaba noastra a fost terminata au intrat in mina doi oameni de la Bucuresti din care unul sigur era geolog. Ce au lucrat ei acolo nu stiu, dar asaaa... ca la vreo saptamana, s-a prezentat un al treilea, unul foarte tanar, cu o cicatrice la ochiul stang, care a zis ca e arheolog. La doua zile dupa el au venit o echipa intreaga de civili daar si cativa arheologi cu niste echipamente cam ciudate, impreuna cu un echipaj de Militie care a blocat accesul la galeria 13 si a inceput sa ne controleze noua legitimatiile la poarta. Dupa inca vreo luna jumate am fost chemati din nou, eu si ortacii mei, cei care ne-am ocupat de consolidari si care deja semnasem declaratiile, sa caram sterilul din fundul galeriei 13 si sa-l scoatem cu vagonetele afara din mina. 
Atunci am vazut grozavia. Arheologii scosesera la iveala din stanca un schelet urias, cam de 10 metri lungime, care zacea pe o parte cu picioarele stranse. Osul pe care il gasisem eu era legat cu o funda rosie si de-abia atunci am vazut ca era de fapt o vertebra. Mama da’ ce mai vertebra! Civilii se foiau de colo-colo! Unii isi notau cate ceva din ce ziceau arheologii, altii faceau poze cu blitzul. Ziceau ceva de unu Densusianu, apoi ceva de hiperboreeni, apoi unul sare cu gura mare ca sa-si vada ala cu Densusianu de treaba, ca Densusianu era avocat, nu istoric, apoi a dat-o cu partidu si cu securitatea. Altul, si asta era arheologu cel tanar, ca l-am recunoscut dupa cicatrice, a scapat una cum ca scheletu ala era de hiperborean si ca ar putea fi chiar stramosul nostru! „ Nu se poate tavarisce! Ce hiperborean visezi!” - a racnit la el unul gras in haine de piele si cu accent rusesc! - „Omul se trage din maimuta! Unde ai mai pomenit tu maimuta de 10 metri? Gata! Ce s-o mai lungim!? Scheletul asta pleaca la Moscova!... Ia luati-l pa reactionaru’ asta d-aici! Bistro, bistro!” Atunci ne-a cuprins groaza pe toti. Doi gealati au sarit pe el, l-au legat si l-au tarat afara din mina. „Ia hai! Strangeti, impachetati in lazi si duceti totul la gara! Si daca mai sufla vreunul vreo vorba v-arunc kaghebeu-n ceafa! ” Tot pe noi a cazut magareata cu stransul si cu caratul. 
S-a facut dimineata cand am terminat de impachetat, de carat si de urcat lazile in tren. Dar nici pe noi nu ne-au lasat sa mai mergem acasa. Ne-au suit in doua dube fara geamuri si ne-au dus undeva. Unde?, nu stiu.... Dar stiu ca am mancat bataie vreo saptamana incheiata si ca m-au pus sa semnez ca n-am vazut si ca nu cunosc nimic, ca am un unchi legionar care e bandit si impusca securisti prin munti si mi-au zis ca daca suflu vreo vorba imi salta nevasta si copiii iar pe mine ma baga in puscarie. Am semnat si am tacut, ce era sa fac...!? Nici cu ortacii mei pe care i-am intalnit din nou la mina nu am mai vorbit despre asta. 
Ceva de bine totusi mi s-a intamplat dupa aceea. La o saptamana dupa ce m-am intors la mina, unul de-l aveam mereu coada dupa mine cand intram si ieseam din sut, a venit la birt si s-a asezat la masa mea. Cinstit sa fiu cand l-am vazut mi-a inghetat sangele in vine. „Uite Ioane, - mi-a zis -, si eu sunt mot ca si tine. Si tot ca si la tine, neam de neamul meu au fost baiesi la Rosia Montana. Am fost acolo cand s-a descoperit scheletul uriasului. Acum e la Moscova. Eu ca si tine am fost martor. Ia plicul asta si pastreaza-l ca pe ochii din cap. Inauntru ai poza. Sa stii de la mine ca acolo in galerie se afla scheletul unui dac hiperborean, stramos de-al nostru. Pastreaza poza si arat-o nepotilor tai. Eu nu stiu daca scap pentru ca am fost iradiat. Pe voi v-au speriat bine, dar pe noi astia din securitate care nu ne speriem asa de usor, de noi se descotorosesc altfel. Nu te cunosc, nu ma cunosti. Nu ti-am dat nimic! Ai priceput?” „Da, am priceput!”. S-a ridicat si a iesit repede pe usa. Doar doua zile l-am mai vazut cum pasea ca o umbra in urma mea, apoi nu l-am mai vazut niciodata . Dar mai am in schimb poza cu hiperboreanul de la el”. 
LESPEDEA 
Dar sa revenim la lespede... 
Ne aflam in luna aprilie 2012. In urma discutiilor purtate cu usile inchise la Ministerul Minelor Petrolului si Geologiei, partea canadiana a opinat ca aceasta descoperire sa nu fie facuta publica iar galeria sa fie inchisa de urgenta. Partea romana a fost de acord cu pastrarea secretului insa a insistat sa continue cercetarile si sa trimita o a doua echipa, de data aceasta de arheologi condusa de un arheolog batran cu o cicatrice in coltul ochiului stang. Timp de trei luni, sapaturile in jurul lespezii s-au derulat in secret, rezultatul fiind decopertarea integrala a lespezii. Nu a durat foarte mult deoarece deasupra lespezii se aflase cu 36 de ani in urma scheletul uriasului dac hiperborean, aflat acum la Moscova iar parte din munca cu sapatul rocii si cu decopertarea o facusera arheologii de atunci. Masuratorile au scos la iveala faptul ca lespedea, perfect slefuita, avea o lungime de 12 metri, o latime de 6 metri si o inaltime de 3 metri, cantarind cu aproximatie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decat a fost estimata “piatra femeii insarcinate” respectiv lespedea descoperita la Baalbek, numai aurul continut in ea reprezentand cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decat s-ar fi putut obtine prin reciclarea integrala timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Rosia Montana in urma exploatarilor aurifere, si de 150 de ori mai mult decat tot aurul extras de la suprafata si din toate galeriile de agatarsi pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari si de romani la un loc. 
Zona a fost imediat inchisa cu gard de sarma ghimpata si pusa sub paza militarizata iar sapaturile preliminare pentru forarea unui put cu diametrul de 12 metri care sa ajunga pana la lespede au demarat la inceputul lunii mai 2012. 
La sfirsitul lunii iunie, mai precis pe data de 23 ale lunii, lespedea a fost scoasa la suprafata, segmentata in 80 de calupuri egale, incarcata in containere si transportata de urgenta noaptea, sub escorta militara catre o destinatie necunoscuta. Totusi exista unele informatii din surse demne de incredere, din care rezulta ca fragmentele containerizate au fost predate Combinatului Siderurgic SIDEX Galati si ca au deja topite si transformate in lingouri de aur si wolfram, dar locul secret unde se afla ele depozitate acum inca nu se cunoaste.
SCRIEREA DACICA VECHE 
Faptul ca lespedea a disparut si nu s-a pastrat nici macar o fotografie a ei este lesne de inteles. Un lucrator care a participat la dezmembrarea ei sutine ca exista totusi un set de fotografii care au fost facute de catre un batran arheolog roman de prestigiu, care au fost date spre studiu unui paleolingvist si care, a atras atunci atentia autoritatilor ca lespedea prezinta o valoare culturala si istorica inestimabila pentru poporul roman si pentru intreaga umanitate si in orice caz incomensurabil mai mare decat valoarea ei economica. Pentru argumentarea afirmatiei arheologul a prezentat atunci cateva fotografii ale lespezii in care se putea observa ca toata suprafata ei era acoperita de o scriere in basorelief, de un verde smarald, total necunoscuta dupa spusele paleolingvistului, dar cu probabilitatea cea mai mare de a fi pelasga, dispusa in trei siruri paralele care porneau din partea stanga sus si serpuia in diagonala incolacindu-se in spirala in jurul unui cap de lup, si sfarsind apoi la baza ei, in coltul din dreapta. Se pare ca autoritatile romane au ramas insensibile la aceste atentionari si dovezi si au dispus taierea si topirea lespezii, urmand ca dupa vanzarea aurului sa verse la vistieria Statului contravaloarea procentului de 19,31% negociat cu partea canadiana, conform contractului de exploatare a aurului si a metalelor rare ale zonei. 
SHAMBALLA
„Lucrurile insa au devenit de-a dreptul uluitoare atunci cand, - declara de data aceasta reputatul arheolog, al carui nume din motive de siguranta personala nu-l putem face public - la ridicarea lespezii s-a putut observa un soi de put cu diametrul de 4 metri in interiorul caruia cobora o scara elicoidala ale carei trepte erau sapate in peretii putului, de parca fusesera taiate cu laserul. Din interiorul putului emana o lumina laptoasa, violacee. Desi cei cativa lucratori, geologi si arheologi care au fost martori la ridicarea lespezii si-au revenit dupa o vreme din uimire, totusi inafara paleolingvistului care s-a precpitat ca un apucat pe scari in jos, nimeni nu a mai avut curajul sa coboare si sa verifice ceea ce se afla in put, iar a doua zi a fost deja prea tarziu. Am asteptat cu totii ca paleolingvistul sa apara, dar el nu s-a mai ridicat la suprafata. Peste noapte, SRI-ul si armata au acoperit cu scanduri intrarea in putul care ducea spre interiorul muntelui si-apoi au turnat ciment si au sigilat-o. A doua zi au fost inchise gura putului exterior precum si intrarea in galeria sapata in vremuri imemoriale de catre agatarsi. Tot a doua zi, eu, dimpreuna cu toti martorii care au asistat la prelevarea lespezii, a descoperirii putului din adancul minei, precum si cei care au participat la stergerea urmelor, am fost pusi sa semnam niste documente care garantau pastrarea Secretului de Stat si-apoi am plecat cu totii speriati inapoi pe la casele noastre, care-ncotro.” 
La sediile Ministerului Minelor Petrolului si Geologiei si al Institutului de Arheologie din Bucuresti, asa cum de altfel era si de asteptat, nimeni nu stie nimic. Peste toate aceste evenimente s-a asternut tacerea. Exista unele voci carea firma ca persoane suspuse de la Guvern au musamalizat toata afacerea si ca bancherii elvetieni isi freaca mainile satisfacuti. Ultima data cand s-a mai putut discuta cu batranul arheologul si cu lucratorul martor a fost in dupa-amiaza zilei de 28 iulie 2012. Dupa aceasta data acesti doi martori care s-au expus si au rupt tacerea nu au mai putut fi gasiti la domiciliu. De fapt ei nu au mai putut fi gasiti nicaieri. Vecinii povestesc ceva despre niste ridicari cu dubele, cu agenti mascati in miez de noapte, dar nici acest lucru nu este prea sigur.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

hiperboreanul lespedea shamballa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (41)

constantin  | #282
doar suntem in romania ...tara in care se musamalizeaza orice , chiar si o asemenea descoperire arheologica , in favoarea partii materiale !!!! dar partea umana !?!??! datoria de a lasa in urma noastra ceva , unde este ??? guvern corupt si tampit !!!!
ggcgiuliano  | #283
citate :
Ne aflam in luna aprilie 2012 ;
....fragmentele containerizate au fost predate Combinatului Siderurgic SIDEX Galati si ca au deja topite si transformate in lingouri de aur si wolfram ????? in 2012 la Sidex, cind se numeste Mittal ??? Tehnologie de turnat lingouri de wolfram si aur la combinatul asta ???

La sediile Ministerului Minelor Petrolului si Geologiei... ???? in 2012

Sper sa apara un hiperborean si astfel sa coborim si noi cu picioarele pe pamint.
Nilatac  | #284
Dar de "cei sapte pitici" descoperiti la Poplaca ati auzit?
Andrei  | #285
BZI, Art Culture & misinformation.

Trasatura de baza a Dacilor era faptul ca nu erau inalti.

Scheletul la care va uitati in imagine, dateaza de la potopul global mentionat in Biblie, este un Nephilim, sau ma rog, ramasitele unuia. Schelete de giganti au fost escavate de peste tot de pe glob, iar pe langa Biblie care mentioneaza originea lor, fiind rezultatul dintre contopirea populatiei pamantului cu cei veniti din ceruri (extraterestrii) mai sunt un numar de izvoare istorice ale civilizatilor mayase, aztece, sumeriene si egiptene care mentioneaza aceeasi giganti, cu aceleasi origini.

Adevarul e cam nasol nu? Suntem prea mici, prea egoisti si prea prosti ca specie sa ne putem privi trecutul cu capul sus fara sa ne fie rusine de ce am ajuns acuma "in viitor*"
monden  | #287
Mare parte din detalii par adevarate, le-am citit si in alta parte.
Cel care a scris articolul a preluat nuste stiri si a adaugat si o serie de minciuni, si poate ca a facut asta pentru a pune sub semnul intrebarii credibilitatea acestui fapt.
jurnalist de 0,1 bani  | #288
aur de 50 carate o fi în mintea voastră.....
calin  | #292
Greu de crezut...Oricine poate scrie orice...De ce nu se fac emisiuni televizate pe astfel de subiecte? Si presa...unde este? Se pare ca avem atitea subiecte de analizat dar ne mutumim cu can-can-uri vulgare!
test  | #294
Misto SF, eu am vazut unicorni aseara.
mumu  | #295
Povesti nemuritoare de genu circula cu sutele pe net! Vreau dovezi clare si nu imagini spalacite :)))
htj  | #297
fabricanti de gunoi
Hiperboreanul  | #300
Bai fratilor, nici acum nu ati aflat ca totul este o farsa a lui Dan Ioanitisecu??? Ia uite ce spune chiar autorul:

"- Articolul îmi aparţine şi l-am scris special pentru cei cărora discernământul nu le funcţionează. Ca să se bucure şi ei bieţii, chiar dacă nu este vina lor. Şi am generat acest "hoax", în care în mod deliberat am introdus numeroase inadvertenţe, tocmai pentru a se înţelege că este o ficţiune, şi l-am postat ca urmare a unor discuţii mai vechi,care au durat mai mult de jumătate de an, cu diverşi dacomaniaci care îmi aduceau ca argumente, trăznăi de felul celor de mai sus." :)
popan  | #301
In legatura cu acea imagine. Uitativa la lopata din mana acelui "iepure de vizuina"..credeti ca in '76 se gaseau asemenea lopeti, cu asemenea maner ?... e doar o mica remarca. Fals..totul e fals.
garner radwich  | #302
Normal ca o facut totu disparut. Io am vorbit cu geologu batran, si mi-a spus, ca de fapt pe lespede scria "Származási hely: Kína" (Tara de origine: China), cu scriere secuiasca. Si ceva de genu: "Ez itt ősi székely föld" (Pamant secuiesc stramosesc), da pa asta n-o prea inteles-o si poate ca a tradus-o aiurea.
Daniel Baltat  | #305
Fara suparare, bate-ti campii!
Ioana  | #312
penibil... un soi de telenovela politista in care s-a folosit cuvantul Rosia Montana de prea multe ori ca sa nu se prinda si ultimul ignorant de ce...
marius  | #313
sunteti niste retardati
Alexis  | #314
TREZITI-VA,DOMNILOR! Este un articol scris de Dan Ioanitescu care se amuza copios de naivitatea celor care inghit orice balarie si fantezie. Din pacate, e preluat peste tot, fara discernamant.
batsicantcamasinadecusut  | #316
Iar hiperboreenii au inventat si primul Iphone.
As face sul articolul si l-as baga in curul celui/celei l-a scris.
nicu  | #321
Incredibil ce imaginatie au unii. Am vazut de mult poza pe net, in photoshop se face orice.
cristi  | #324
ces cu povestile astea, cinei idiotul ca o scris articolul asta si imaginea cu scheletul descoperit in india dupa tunami in 2004,...,,aur de 50k,, 900 tone aur,, povesti de pe vremea lui ceausescu....
cristi  | #325
in orice caz sar putea face un film,,SF-FANTASY,,pt.copii under 14 ani dupa articolul asta ,este un scenariu foarte tare.
Rares  | #333
Bullshrimp
Lia  | #542
interesant basm!
Gogu  | #549
Haha, o fi banal commentul, dar lopata cu maner de genu acum 36 de ani sau cati or fi.. mai greu :)) Stiu bunicul ce lopeti avea si era inginer la turnatorie, de la mama lor cum ar veni. Or fi lopeti de securisti :)))
adam teodor  | #635
e facatura
adam teodor  | #636
e o facaturaaa..nu fiti naivi
real31  | #703
Cu media din ziua de azi e normal sa fii puțin sceptic dar despre faptul ca se musamalizeaza in masă la noi in tara...nu poți fii sceptic,fiecare are opinia lui,eu cred că e adevarat,cititi mai mult despre munții nostri si despre descoperirile făcute de-a lungul timpului asta pe cine intereseaza,cine nu știe mai bine sa se abțină.
V  | #704
Sunteti complet nauci! Voi stiti definitia caratului la aur? Daca nu o stiti,documentati-va! Ce PROSTIE! aur de 50 carate!Daca tot ce scrie e la fel....
Cretu Nicolae has put together a mighty fine collection! Mighty fine!  | #705
de ce sa nu credem?vad ca toti care au scris comentarii,nu prea se exprima corect in limba romana,de ce?dar cu scheletele de uriasi gasite in jud.Giurgiu sa in zona Buzaului,cum este?si pina la urma daca nu este adevarat sa zicem ,de ce sa nu avem si noi legendele noastre?un simbure de adevar tot este in aceste legende ,sau povesti sf.cum zic unii.De ce nu le-am exploata in favoarea noastra?oare e cineva interesat ,mai ales ca e zona Ardealului,sa nu se vorbeasca prea mult despre aceasta?
constantinescuioan  | #706
Cu ce au taiat lespedea ? Aur de 50 carate?!?! Numai prostii ! O singura chestie ma incurca - fotografia cu uriasul !
eugenia  | #709
foarte interesante subiectele din revista postate p net.....ms pt informare...
BigBen  | #710
Ce frumos ar fi sa fie adevarat !Dar sunt numai baliverne stravezii, chiar si pentru un amator.
D-lui ing. Cretu: Chiar ati vrea legende ? Ori legende, ori istorie adevarata. Vreti "sa exploatam in favoarea noastra" minciuna ?! Nu va este un pic rusine ?
cezar  | #715
Fratilor...voi inca nu ati inteles un lucru...am citit toate comentariile voastre, iar ca procentaj as putea spune ca peste 95% din ele sunt contra...nici nu putea fi altfel, din moment ce "indoctrinarea" mentalitatii romane de-a lungul istoriei a fost facuta dinadins, astfel romanul "a preluat" cu buna stiinta ceea ce i s-a dat, fapt care acum ii este in sange. Atat romanul cat si altii au fost programati sa cunoasca o anumita istorie si-au luat-o ca atare, ca adevarata. Evident, cand apar asemenea informatii, e lesne de inteles ca nu vor fi acceptate, ca e o "blasfemie". Ei si-au atins scopul. Si chiar daca s-a ales ca Adevarul sa fie expus in acest timp, e inutil pentru majoritatea. Am auzit ca cea mai buna ascunzatoare pentru Adevar, e sa-l pui la vedere; oamenii il vor trata cu indiferenta sau poate chiar se vor si revolta. Cum adica, vin astia sa ne de-a peste cap tot ce am invatat?...si din acest punct de vedere traim niste vremuri amuzante (cel putin pentru mine). Alegerea apartine fiecaruia...ori sa credeti orbeste in vechile "dogme" si "istorii", ori sa deschideti ochii si sa incercati sa vedeti mai bine!...Am curajul si indrazneala sa va spun tuturor: Adevarul a inceput de mult sa iasa la lumina; exista deja nenumarate articole, carti, filme, documentare etc. in care Adevarul a fost expus ("ascuns"). Nu cautati detaliile (manerul de lopata de exemplu) ci incercati sa vedeti in ansamblu (nu ma refer neaparat la fotografie)...in ansamblul Adevarului expus (nu numai aici)....dar pentru asta in primul rand e absolut necesar sa va preocupe Adevarul ("cautati si veti gasi"). Daca nu acum, dar cu siguranta in aceasta viata multi dintre voi vor ajunge sa-mi de-a dreptate, aducandu-si aminte (poate) de aceste cateva cuvinte: "Adevarul e langa voi...deschideti-va doar ochii si urechile si incercati mai mult sa simtiti decat sa ganditi (interpretati)"....v-as putea spune mult mai multe, dar nu cred ca e spatiul necesar.
2231  | #722
mai oameni buni poate multi ati auzit de fenomenele de la Bozioru jud Buzau si de sheleele gasit an judetul Buzau si multe altele sunt lucruri adevarate nu facaturi ce ma intriga cel mai mult e procentajul pe care asa zisul Statul ROMAN a beneficiat din toata povestea asta oare asa de tampiti suntem noi Romani si nu suntem an stare sa ne exploatam singuri pamantul? si pentru domnul de mai sus cu definitia caratelor la aur domnule caratele se masoara an functie de cat aur si cat cupru se afla an fiecare din caratele aurului cu cat e mai curat cu atat sunt carate mai multe la fel si cu diamantele cu cat slefuitul e mai bine facut cu atat carate mai multe
eliza manolescu  | #723
Eu cred că fotografia este reală!!!! Acolo au descoperit un schelet autentic și ... Șoc și groază!!! Un lopătar pitic din dinastia XXI CCPCR care săpa pe cine întâlnea în cale până la adânci bătrâneți. Și-am descălecat de pe-o șa și v-am spus povestea hipobordeianului. Ce lume dusă cu capul... Treziți-vă, suntem în 2013. Incă. Dar, stai așa: Specimenul cu codul de identificare 2231: nu este "an", se scrie "în" iar pentru cezar: EȘTI MARE CA SCHELETUL ĂLA!!! >. Cezar, la tine nu mai vine Mos Gerilă.... Crăciun Fericit! si La Multi Ani 2014!
Edi  | #741
Ptiu drace ,asta suna cam asa Mazu erea de lemn si a nascut o closca cu pui de fier ,stati la loc ca sunteti obositi .Este epoca lu Mazare si noi nu credem toate bazaconiile .Vrem probe palpabile treaba cu osu poate sa o inghita rusu noi am vrea O parte din pietroiu ala de ce o fi fost sa scapam de datorii.
pardut augustin  | #742
fiecare crede ce vrea am lucrat in zona la exploatare cu 12 ani in urma dupa ce sa gasit scheletul se mai vorbea de cele intimplate dar cu teama de securitate de kagb si de prezenta ruseasca in zona se stia de acea placa cine nu vrea sa creada, urma aceia de urias care se afla la Virtop in apropierea de rosia montana spune totul se afla pe niste stinci dislocate de vremuri trecute,acele pietre ierau cindva un fel de mil nisipos dar cu timpul in era vulcanica au devenit stinci cu amprente..., dar mai sint si alte galerii din vremea dacilor ne explorate care se afla pe raza loc Zlatna,valea morilor mai exact loc.Viltori,care cuprinde o suprafata foarte mare raspindinduse spre Abrud,si Negrileasa cine a fost in zona dupa narcise stie ce ie didisuptul Poienii,sa vorbit ceva la stiri de topirea acelei placi dar nu sa explicat nici continutul nici nu sa pomenit de scriere de pe ia sa spus doar ca sa extras o roca cu un continut mare de aur asta ie foarte adevarat si ca dupa cele petrecute la sidex Galati au cam inceput sa se ichida portile semn ca sau cam umplut buzunarul asta sa intimplat anul trecut la Galati,iar cei care dupa cum spuneam nu isi cunosc parinti nu bunici ce interes mai au de trecut si de istorie nau nevoie de patrimoniu tari ca nu le apartine doar clipa de moment,citiva euro in buzunar isi vind si sufletul,iar cei ce spun ca daci ierau mici la inaltime se insala ierau cei mai inalti si mai solizi oameni de pe tot cuprinsul europei din acea vreme dar fiind putini la numar au fost invinsi de romani romani fiind un imperiu bine organizat au cucerit tot ce le fost in cale,daci care nu sau supus lor au migrat spre scotia care au devenit asa numiti de temut Vikingi care au toate trasaturile dacilor modul de trai si multe altele cine vrea documentatie sa caute si va afla...,cine vrea vise sa mearga la wau biz dar nu toata lume traieste ca guta si salam si cei care fac spectacol,spectacolele lumi a omeniri nu se mai repeta odata sterse de oameni fara prejudecati nu va sti nimeni adevarul asa cum niciodata nu a fost lasat niciodata sa fie cunoscut fie iel si cel biblic nici acela na fost scos la lumina in intregime...!
Florin  | #897
Tot ce pot sa va spun este ca in zona rurala unde sau nascut parintii mei existau mituri printre batranii satului cu povesti despre uriasi,de unde atata nebunie cu uriasii de unde nascoceau...unii poate nu au iesit din acea localitate toata viata..un batranel de 80 de ani spunea ca o stie de la stabunicul lui ca a spus ca o stia de la bunicul lui...deci..eu zic ca in fiecare legenda exista un sambure de adevar...ganditi va de ce zeii olimpului erau uriasi de ce zeii nordicilor erau uriasi..oare nu or fii existat cu adevara uriasi?..,eu stiu atat ca in aceasta perioada de zeci de milioane de ani ar fii putut sa infloreasca civilizatii inteligente de sute de ori si sa dispara de sute de ori...noi ne raportam strict la cateva mii de ani de care avem cunostinta palpabila si atat..eu tind sa cred ca nu suntem prima specie cu ontiinta care am evoluat pe aceasta planeta
eu aka me  | #906
asta'i un basm!
rar auzi ineptii de genu' ca s'au facut lingouri de aur la Sidex(e fapt ArcelorMittal)!!!
un prost  | #1726
Trebuie sa fii idiot sa crezi ce zice articolul. Pai daca aurul pur are 24 de carate de unde dracu aur de 50 de carate.
Ce fraieri  | #3804
Bai fraierilor, poza a fost publicata in 2002 la un concurs de photoshop si preluata in toata lumea. Folositi tineye sa vedeti pe cate site-uri apare. Inclusiv e un articol in care se spune ca o delegatie national geographic din emiratele arabe au descoperit stramosii gigantici ai nostri. Nu mai ma mira ca mancati rahat pe nemestecate. Invatati si voi sa-l mestecati macar.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2575 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031180 (s)