News Flash:

Lucrarile la muzeul unic in Romania dedicat lui „Constantin Brancusi“, executate de doua firme din Italia. Investitia a fost realizata in proportie de 6%

7 Decembrie 2017
204 Vizualizari | 0 Comentarii
brancusi

Doua firme din Italia au castigat licitatia in valoare de 23 de milioane de lei si se vor ocupa de realizarea muzeului unic in Romania dedicat lui „Constantin Brancusi“. Consiliul Judetean Dolj a semnat contractul pentru continuarea si finalizarea investitiei.

Lucrarilela muzeul unic in Romania dedicat lui „Constantin Brancusi“ au fost executate pana in noiembrie 2016 in proprtie de 6% de o alta firma din Italia, iar din aceasta cauza reprezentantii Consiliului Judetean Dolj au reziliat contractul. Ba mai mult, au cerut in instanta daune morale in valoare de 25,3 milioane de lei, iar alte 24,7 milioane de lei fiind solicitate drept daune moratoria pentru ca au pierdut fondurile europene din cauza nerealizarii proiectului.

Proiect sos la licitatie

Asocierea Manelli Impresa SRL – Scotta SRL a castigat licitatia de 23 de milioane de lei si se va ocupa de realizarea muzeului unic dedicate lui „Constantin Brancusi. Contractul a fost semnat, iar firmele au 12 luni la dispozitie, de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor. „Asa cum le-am precizat si reprezentantilor celor doua companii, suntem foarte preocupati de finalizarea acestei investitii, care constituie nu doar un obiectiv insemnat pentru noi, ci si un proiect reprezentativ la nivel national, pentru ca vorbim despre un complex cultural dedicat in intregime unuia dintre cei mai cunoscuti si mai valorosi artisti romani, inegalabilul Constantin Brancusi. Le-am pus in vedere constructorilor ca si-au asumat responsabilitatea unei lucrari pe care trebuie s-o abordeze cu toata seriozitatea si care se impune sa fie executata la cele mai inalte standarde, intrucat, la final, rezultatul va trece prin filtrul analizei intregii lumi culturale. In egala masura, le-am transmis faptul ca initiativa pe care s-au angajat s-o duca la bun sfarsit nu este deloc una facila, data fiind complexitatea sa, iar specialistii CJ Dolj implicati in implementare vor monitoriza cu toata exigenta derularea investitiei, dupa cum credem ca o va face si opinia publica“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj.

Cum va arata muzeul?

Centrul International „Constantin Brancusi” va fi o constructie rectangulara, de 1.200 m.p. subteran, cu o prisma de sticla la intrarea dinspre Muzeul de Arta.

Intrarea in centrul international „Constantin Brancusi “ va incepe cu un amfiteatru, cu scari care coboara in incaperile de jos si in care vor exista sali de expozitie, sali interactive, doua ateliere de discurs, un atelier, o sala de spectacol, un atelier de creatie, dar si o sala de expozitie.

Cladirea va fi realizata din sticla si va avea o forma ovida la suprafata, iar in interior o pasare maiastra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

romania constantin brancusi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1799 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019751 (s)