Local

Gardienii din inchisori si-au facut sindicat

Publicat: 17 ian. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gardienii din inchisori si-au facut sindicat
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:54428;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Sambata a fost semnat contractul de infiintare a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor •Saptamana viitoare va fi inaintata ministrului justitiei o lista cu problemele si nemultumirile angajatilor din penitenciare •Se asteapta venirea deciziei de infintare, data de instanta de judecata

Grupul de sindicalisti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, care a participat sambata la adunarea de la Targu Ocna, declara ca manifestarea a fost un real succes. Sambata, in cadrul intalnirii tuturor sindicalistilor de la penitenciarele din tara, a fost semnat la Targu Ocna contractul de infiintare a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitencialor. Angajatii din Penitenciarul iesean, cei care au initiat acest proiect, spera ca prin infiintarea sindicatului sa se rezolve multe dintre problemele cu care se confrunta in momentul de fata. Asta si mai ales datorita faptului ca organizatia nou infiintata, are in consiliul de conducere un angajat al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. Cezar Bradu, ocupa, de sambata, postul de prim-vicepresedinte in cadrul acestei organizatii. Tot prin acelasi sistem de votare prin care a fost numit reprezentantul iesean a fost ales ca presedinte si Giovani Stere, angajat al Penitenciarului din Craiova. „Am pus pe hartie o serie de incalcari ale drepturilor noastre si implicit incalcari ale legilor in vigoare. Saptamana viitoare vom merge la ministrul justitiei Monica Macovei pentru a inainta aceste nemultumiri ale noastre”, a declarat aseara, Cezar Bradu, reprezentantul penitenciarului iesean. De asemenea, in cadrul acestei adunari au fost discutate aspecte cu privire la anumite sporuri salariale care nu au fost date si la faptul ca de doi ani de zile nu s-au mai dat articolele vestimentare speciale. Pe langa acestea au mai fost discutate si alte aspecte mai putin dureroase.

Afiliere la Cartel Alfa

In cadrul intalnirii de la Targu Ocna a fost discutata si afilierea Federatiei nou infintate la sindicatul Cartel Alfa. Notabil este faptul ca la intalnire a participat si Bogdan Hosu, presedintele Cartel Alfa. Acesta a sustinut in fata sindicalistilor din penitenciare ca atunci cand dosarul infiintarii Federatiei va iesi de pe masa judecatorilor se va semna si afilierea la Cartel Alfa. Acordul semnat la Targu Ocna nu are precedent in istoria penitenciarelor. Federatia constituita reprezinta interesele a peste o mie de angajati ai Agentiei Nationale a Penitenciarelor, din 12 astfel de institutii. Prin ultimele reglementari legale, odata cu demilitarizarea Penitenciarelor, a fost posibila crearea acestei situatii cu totul speciale. In cazul in care nu se vor indeplini toate cererile sindicalistilor, dupa urmarea prevederilor legale, se poate ajunge la greva.
Catalin BOACNA

Adauga un comentariu