News Flash:

Manifestare de suflet la Muzeul Unirii

17 Mai 2015
858 Vizualizari | 0 Comentarii
Ieri, 16 mai, la Muzeul Unirii de pe strada Lapusneanu a avut loc lansarea monografiei "Un hidalgo intarziat: profesorul Stefan Cuciureanu", semnata de catre fostul sau student Vasile Diacon, cel care, cu trei ani in urma, a editat si lansat tot aici Opera completa a ilustrului magistru. Autorul a inchinat manifestarea implinirii a 104 ani de la nasterea ilustrului om de cultura, la 20 iunie 1911. Au evocat personalitatea Profesorului universitarii Eleonora Carcaleanu, Leonida Maniu, Traian Diaconescu, Petru Zugun si Gh. Macarie, "care au subliniat si importanta actului de restitutie a memoriei romanistului iesean realizat de catre V. Diacon prin publicarea operelor Profesorului, dar si prin excelenta monografie realizata acestuia", spun organizatorii.

Vezi si Bilant Noaptea Muzeelor. Care au fost cele mai vizitate muzee. Mii de persoane au stat la coada
La eveniment a asistat un numar mare de colaboratori ai celui evocat, universitari si oameni de litere care l-au cunoscut s-au i-au fost colaboratori, printre care s-au numarat Viorica S. Constantinescu, Noemi Bomher, Livia Cotorcea, Adriana Nicoara, Sorina Balanescu, N. Gavriluta, M.R. Iacoban, I. Taranu, C. Coroiu, I. Muscalu, C. Parascan, epigramistii M. Batog-Bujenita, V. Larco, M. Haivas si multi alti oameni de cultura admiratori ai lui St. Cuciureanu si V. Diacon.
"Doamna prof. Olimipia Blagoi a tinut sa sublinieze, in finalul discutiilor, referitor la volumul de munca depus de V. Diacon in multiple domenii, ca acesta "a descoperit ziua extensibila, pe care o intinde cat doreste". Momente de adanca emotie au fost redarea, in deschiderea si in finalul manifestarii, a doua inregistrari din Fonoteca de aur a postului Radio Iasi cu Stefan Cuciureanu vorbind despre Dante si Eminescu. Aprecierile finale ale celor prezenti au fost ca manifestarea a constituit un regal al vietii spirituale in urbea noastra actuala, mult prea tulburata de evenimente cu iz politic", adauga reprezentantii muzeului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

muzeul unirii strada lapusneanu lansarea monografiei vasile diacon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013755 (s)