News Flash:

Marele secret al Basarabiei

26 Ianuarie 2014
1939 Vizualizari | 0 Comentarii
lenin
In armata rusa tarista (devenita armata rusa sovietica) se gaseau 100 000 de recruti din Basarabia, raspanditi de la Marea Baltica pana la Oceanul Pacific. 
Daca Basarabia vota unirea cu Romania, acestia toti erau facuti prizonieri, iar in Rusia nu se stie niciodata soarta prizonierilor, putand fi egala cu moartea; de aceea Sfatul Tarii a conceput in secret sa-i aduca intai pe acesti 100 000 de tineri la Chisinau si abia pe urma sa voteze.
Pentru aceasta s-a format o delegatie secreta din trei oameni, condusa de deputatul Pascaluta, care a plecat la Moscova sa-i ceara lui Lenin sa aduca toti copiii Basarabiei sub pretextul de a forma corpul de armata al Basarabiei, ca sa o apere. 

Vezi si Cine a desfiintat iobagia in Rusia  
Directorul de cabinet al lui Lenin, cand a auzit ca sunt din Basarabia, i-a dat afara, motivand ca Lenin avea treburi mai importante de rezolvat. Stateau pe sala, necajiti, fara solutie, gandindu-se, cand au vazut un ofiter sovietic intrand intr-o camera, dupa care au auzit strigatul: “Sa traiesti frate!” (pe romaneste).
Si-au inchipuit ca in dosul acelei usi se afla un roman si, dupa ce a plecat acel ofiter, au batut la usa si au intrat. Camera aceea cuprindea toate aparatele de transmisie ale guvernului Lenin si ale Ministerului de razboi Trotki. Un locotenet-inginer servea toate aceste aparate, scrie ioncoja.ro.
S-au recomandat si au aflat ca si locotenentul sovietic era basarabean. Apoi locotenentul i-a intrebat ce vor, iar ei i-au spus ca solicitasera audienta lui Lenin ca sa faca un corp de armata al Basarabiei si ca fusesera dati afara. Locotenentul acesta le-a raspuns cam asa: 
“- O data cu revolutia se desteapta toata lumea, afara de voi, cei de la Chisinau! Cum va puteti inchipui ca va aproba Lenin aceasta cerere? Daca voi ajungeati la el si-i spuneati ce mi-ati spus mie, acum ma uitam pe fereastra la voi, imputcati la zidul acela.” “- Deci nu se poate?” “- N-am spus ca nu se poate, dar ce ati facut voi e prost.

Vezi si Revoulutia Rusa in IMAGINI COLOR - FOTO  
O sa facem noi impreuna un ordin al lui Lenin si il trimit eu.” La inceputul lui dec. 1917 acest ofiter a transmis la toata armata rusa ordinul ca toti soldatii, ofiterii si subofiterii nascuti pe teritoriul Basarabiei sa primeasca o foaie de drum cu destinatia Chisinau, unde sa formeze corpul de armata pentru apararea Basarabiei impotriva dusmanului din vest (a Romaniei).
Lenin n-a aflat, dar a simtit ca se face ceva si a trimis ca politruc la Chisinau pe Vlad Inculet (student la Universitate, la Fizico-Chimice, care aderase la partidul rosu). Persoane de la acest nucleu nationalist de la d-na Alexandrina Russo mi-au spus ca l-au vazut cu ochii lor pe Vlad Inculet in gara Chisinau cand a coborat din trenul de la Moscova: era imbracat ca un muncitor salahor, avea sapca de rus, cizme, si o salopeta de metalurgist. A coborat pe peronul garii care era plin de lume, s-a asezat cu fata spre vest si a inceput sa strige: 
“- Acolo, la Iasi si Bucuresti, se afla dusmanul ereditar al Basarabiei, dusmanul de moarte al nostru de care trebuie sa ne aparam!” Pe urma s-a intors cu fata spre est si a aratat spre Moscova: “- Acolo este mama noastra protectoare, Moscova, buna noastra mama!” A venit apoi la Sfatul Tarii. Ce s-a intamplat nu se stie, dar a devenit presedintele Sfatului Tarii si, impreuna cu Mitropolitul Iurie, la 27 martie 1918, spontan, s-a votat unirea neconditionata a Basarabiei cu patria muma, Romania.
De fapt, nu a fost unire, ci reunire, pentru ca Basarabia facea parte integranta din Moldova. Apoi Vlad Inculet a venit la Bucuresti ca ministru al Basarabiei in guvernul Bratianu si in guvernul Averescu; a fost apoi ministru de Interne, a fost ales si membru al Academiei (prelegerea lui la Academie era despre timp si spatiu). Nu s-a spus cine era locotenentul acela care l-a semnat pe Lenin pentru ca se presupunea ca locotenentul acela era inca in viata si, daca ar fi aflat bolsevicii, l-ar fi suprimat.
- Va multumim, d-le doctor. Va adresez o singura intrebare: acum ne puteti spune cine era?
- Dupa 1989 am tinut o conferinta la Asociatia Juristilor si am relatat exact ce v-am relatat si dvs. acum. Vorbind de acest locotenent inginer roman, lumea din sala a inceput sa strige: 
“Cine este? Spuneti, cine este?”
Le-am raspuns, asa cum va spun si dvs.: “Ei bine, cred ca acel locotenent era sufletul lui Stefan cel Mare reincarnat…”
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

armata rusa basarabia marea baltica prizonieri rusia sfatul tarii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1732 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012810 (s)