News Flash:

Miklos Horthy – Instigare fascista la etnocid

24 Martie 2015
860 Vizualizari | 0 Comentarii
Miklos Horthy
In timpul dominatiei asupra Transilvaniei – o perioada de 4 ani, pana la eliberarea intregului teritoriu al Romaniei – , caracteristicile horthysmului s-au etalat la lumina zilei. Programul pe care fascistii unguri aveau sa-l puna in aplicare in teritoriul romanesc cotropit a fost facut public printr-o directiva de propaganda in actiune intitulata Fara indurare, editata la Budapesta din ordinul personal al lui Horthy si destinata jandarmilor si formatiunilor paramilitare horthyste.

Iata un extras:

«Natia ungara este cea mai splendida realizare a rasei dominante mongole, care nu cunoaste decat victoria. In noi fierbe sangele lui Atilla, al lui Arpad si al lui Ghinghis-Han

Eu nu astept sa vina razbunarea! Voi suprima pe fiecare valah ce-mi va iesi in cale! Pe fiecare il voi suprima! Nu va fi indurare.

Voi aprinde noaptea satele valahe! Voi trece prin sabie toata populatia. Voi otravi toate fantanile si voi ucide pana si copiii din leagan!

Vezi si Pietro Badoglio, comandatul armatelor din timpul dictaturii lui Mussolini

In germene voi distruge acest neam de hoti si ticalosi! Nu va fi pentru nimeni nici o mila! Nici pentru copiii de leagan, nici pentru mama care va naste copil…

Voi suprima fiecare valah si atunci nu va mai fi in Ardeal decat o singura nationalitate, cea maghiara, natia mea, sangele meu! Ii voi face inofensivi pe viitorii Horia si Closca.

Nu va fi mila!»

 „Nincs kegyelem” (Fara indurare) de Ducso Csaba, Budapesta, 1939

Vezi si Partidul National Fascist - scurt istoric

Un cititor obiectiv este fortat sa constate ca nici Mein Kampf-ul lui Hitler nu cuprinde, tiparite negru pe alb, asemenea accese patologice de ura.

Autoritatile horthyste au urmarit inocularea acestui spirit distructiv pe scara larga, organizand adunari publice pentru a instiga populatia maghiara impotriva romanilor:

«Pe acesti valahi opincari trebuie sa-i extirpam, sa-i ucidem ca pe dusmanii nostri. Preotii predica poporului iubirea, dar aceasta este o momeala, fiindca Dumnezeu nu ajuta decat forta bruta, iar aceasta forta noi cu totii trebuie s-o intrebuintam pentru a-i ucide pe acesti valahi. Religia, printre cele zece porunci ale ei, spune: nu ucide, nu fura, nu dori femeia altuia, pentru ca acestea sunt pacate. Acestea sa fie insa pacate? Nu sunt pacate! Pacat va fi cu adevarat daca nu vom extermina aceasta banda de valahi opincari. Vom organiza o „noapte a Sfantului Bartolomeu” si vom ucide si copiii in pantecele mamelor lor.» Un asemenea discurs a fost rostit in Simleu Silvaniei de baronul Aczel Ede. Seful circumscriptiei regionale a10-a Cluj a organizatiei Paramilitare horthyste a Tiranilor

*Aurel I. Rogojan – Fereastra serviciilor secrete, Cap. – Delirul maghiar: propaganda, spionaj si extremism pentru «Ungaria Sfantului Stefan», p. 329-330, Editura Compania, Bucuresti, 2011/Sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dominatiei transilvaniei teritoriu romaniei budapesta horthy atilla
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2277 (s) | 23 queries | Mysql time :0.076899 (s)