News Flash:

Mircea Cartarescu, in turneu de promovare in Germania si Austria, cu "Frumoasele straine"

26 Februarie 2016
831 Vizualizari | 1 Comentarii
Mircea Cartarescu
Scriitorul Mircea Cartarescu participa, in perioada 4 - 10 martie, la un turneu de promovare organizat in Germania si Austria, cu ocazia publicarii la editura vieneza Paul Zsolnay a traducerii volumului de povestiri "Frumoasele straine".

Volumul va fi prezentat in Germania, la Saarbrücken, Ingolstadt si München, si in Austria, la Salzburg, Graz si Viena, in cadrul unor evenimente literare la care vor participa, de asemenea, traducatorul volumului, Ernest Wichner, si scriitoarea Dana Grigorcea, informeaza Institutul Cultural Roman.

Vezi si „Mult prea tarziu, mult prea putin”. Caragiale, declarat cetatean de onoare

"Umorul, satiricul si grotescul au fost dintotdeauna, in volumele sale de versuri, in «Levantul» si-n «Orbitor», in «Enciclopedia zmeilor» si-n «De ce iubim femeile», a doua coarda la arcul lui Mircea Cartarescu, alaturi de cea onirica si vizionara. In «Frumoasele straine» ele sunt coarda dintai. Putine carti din literatura romana de azi ii pot sta alaturi ca naturalete a povestirii si ca ubicuitate a comicului, intins pe toate registrele, de la zambetul discret la rasul cu lacrimi. Cele trei povestiri unite de aceeasi voce narativa, destinsa si fireasca, sunt filme cu camera in mana, fara nici o emfaza, mizand pe sinceritate si simplitate. Sunt road movies, mai scurte sau mai lungi, cu scriitori, artisti vizuali, politisti si criminali, studente si responsabili culturali, fantome si cineasti, risipiti intr-o lume mereu surprinzatoare", se arata in prezentarea volumului "Frumoasele straine", de pe site-ul editurii Humanitas, la care a aparut aceasta carte, in anul 2010.

Turneul lui Mircea Cartarescu este organizat de editura austriaca Paul Zsolnay, in colaborare cu Institutul Cultural Roman.

Turneul va incepe la Berlin cu o zi dedicata intalnirilor cu presa si va continua dupa urmatorul program: pe 5 martie, de la ora locala 20.00, la Saarländisches Künstlerhaus (Saarbrücken), pe 6 martie, de la ora 19.00, la Barocksaal Stadtmuseum (Ingolstadt), pe 7 martie, de la ora 20.00, la Literaturhaus München (München), pe 8 martie, de la ora 19.30, la Literaturhaus Salzburg (Salzburg), pe 9 martie, de la ora 19.00, la Literaturhaus Graz (Graz), pe 10 martie, de la ora 19.00, la Cartierul literar Alte Schmiede (Viena).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

germania austria paul zsolnay saarbr cken ingolstadt m nchen salzburg
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Vasilica Florina  | #3787
Venituri imediate, din prima lună! 100-285 de euro lunar! Vă oferim o posibilitate de a colabora cu noi şi de a lucra part-time sau full-time, în aşa fel încât să puteţi câştiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima lună. Activitatea este uşoară şi plăcută. Cerem seriozitate maximă! Când doriţi mai multe informaţii, contactaţi unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: vasilica.florina@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025059 (s)