News Flash:

Misterele orasului pierdut Mohenjo–Daro

18 Octombrie 2013
2430 Vizualizari | 0 Comentarii
Pana in prezent nimeni nu a fost in masura sa perceapa cum cu aproape 3500 de ani in urma orasul Mohenjo – Daro a disparut. In timpul sapaturilor s-a dovedit ca Mohenjo – Daro nu a fost distrus de hoardele dusmanilor, in plus, localnicii nu au avut absolut nici un fel de arme. Aceasta a fost o civilizatie proto-indiana funciara, patria orezului si a bumbacului, in componenta careia intra inca un alt oras important – Harappa, care nu avea nevoie de armata, deoarece nu avea contra cui sa se apere.
Cercetatorii resping si versiunea unui foc la nivel mondial, unor inundatii, eruptiilor vulcanice, epidemii, sau unei caderi de meteorit de mari dimensiuni. Cum n-ar parea ciudat, dar in acest oras antic a fost un apeduct: toate casele de pe strazi cu o latime de 10 metri, au primit apa. In plus, in oras a existat un sistem de canalizare ramificat – prin conducte de caramida se efectua retragerea tuturor apelor uzate din case. Toate acestea ofera motive pentru a respinge argumentele cu privire la raspandirea bolilor infectioase. In Cronicile indiene vechi “Cartea lui Dzaen” se relateaza despre fiinte extraterestre, care soseau la localnicii pasnici pe o nava de metal. In carte se spune ca intr-o zi, aceste creaturi s-au certat cu localnicii. Ei s-au mutat intr-un oras din apropiere, unde au fost alesi conducatori. Anume atunci un nou lider a aruncat asupra orasul dusmanilor sai o sulita mare stralucitoare, care a distrus toate cladirile si a ars oamenii. Si chiar si cei care au intrat in oras mai tarziu, cu timpul s-au imbolnavit si au murit. Iar noul lider, a adunat pe toti ostenii lui, sotiile si copiii lor si a zburat intr-o directie necunoscuta pe o nava misterioasa. Multi cred ca Mohenjo – Daro si este acel oras ars, insa nu exista nici o dovada in acest sens. O alta versiune, despre explozie.
In 1979 italianul Ettore Vinchetti si englezul David Davenport au publicat informatii noi despre Mohenjo – Daro, in care se spunea ca orasul a fost victima unei explozii incredibile. Dovada reala a acestei ipoteze au devenit “pietre negre”, care au fost imprastiate pe toate strazile orasului antic. Testele au fost efectuate in Italia, in laboratorul Consiliului National de Cercetare si in Universitatea din Roma. Anume aceste teste si au aratat ca “pietrele negre” sunt nimic mai mult decat cioburi de ceramica, uscate la temperaturi mari si apoi solidificate. Vinchetti si Davenport au constatat ca orasul a fost distrus de trei valuri de soc, care s-au raspandit la un kilometru de la epicentru. Toti care au fost in timpul exploziei in mijlocul epicentrului s-au evaporat instantaneu. De aceea arheologii nu au gasit printre resturile orasului schelete umane, potrivit 2012en.ro.
O alta versiune a pieririi Mohenjo – Daro este asociata de stucturi fizice si chimice in atmosfera. Aerul are o stralucire proprie, deoarece asupra lui actioneaza particule cosmice, razele soarelui, campuri magnetice si electrice. Dar in unele situatii, acest efect este foarte pronuntat. Sute de fotografii, realizate de oamenii de stiinta, dovedesc existenta acestui fenomen. Nu este nimic surprinzator in faptul ca acesta ar putea fi observat din cele mai vechi timpuri. De exemplu, in cronicile oficiale ale faraonului Thutmose III se spune ca la ora sase dupa-amiaza din a treia luna de iarna in cer a aparut o sfera de foc, care se deplasa lent spre sud. In primavara anului 1984 cea mai mare parte a populatiei din Udmurtia a putut admira bile stralucitoare de culoare alba care, rotindu-se, coborau incet pe pamant. Multi experti in fenomene anormale au in vocabularul lor termenul “fulger negru” – o formatiune fizica si chimica, care o lunga perioada de timp poate emana vapori nocivi. Muti oameni de stiinta cred ca aceste gaze, probabil, si au fost cauza sufocarii populatiei din orasul antic.
Astfel de structuri fizice si chimice pot exploda ca un fulger sferic, urmat de o reactie de explozii in lant. Sustinatorii acestei ipoteze sugereaza ca acumularea fulgerelor negre este cauza principala a pietrelor si scheletelor umane topite. In plus, in timpul sapaturilor arheologice a fost descoperita piscina, a carei destinatia nu a fost inca stabilita, precum si sala de sedinte, bai, statuete din teracota, bijuterii pentru femei, topoare de bronz, ceramica cu imagini ale diferitelor animale si plante si alte cladiri mari. Arheologii au mai descoperit in ruinele orasului antic Mohenjo – Daro inscriptii hieroglifice care nu pot fi descifrate pana in prezent. Istoricii sustin ca este prea devreme de vorbit despre o evaluare obiectiva a acestei culturi antice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mohenjo daro disparut proto-indiana funciara harappa meteorit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1091 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013545 (s)