News Flash:

Mostenitorii lui Radu Beligan, scandal pe bunurile actorului

23 Februarie 2018
431 Vizualizari | 0 Comentarii
Radu Beligan

Dupa o viata inchinata teatrului, marele actor Radu Beligan a lasat in urma sa roluri unice, recorduri inegalabile, dar si o colectie impresionanta de bunuri personale. Mare parte din acest patrimoniu a fost donata Teatrului National, insa o serie de obiecte dragi lui au fost scoase la licitatie de unul dintre urmasii sai. Doar patru dintre mostenitorii actorului au fost de acord cu instrainarea obiectelor.

Reprezentantii Casei Artmark anuntau, la inceputul acestei saptamani, ca vor scoate la licitatie „patrimoniul actorului Radu Beligan”, o colectie de tablouri, manuscrise, carti rare, fotografii si bunuri personale ale marelui actor. Anuntul le-a socat pe fiicele lui Radu Beligan, Lamia si Anamaria, care au replicat ca nu stiu nimic despre aceasta initiativa. Mai mult, Anamaria a transmis din Australia o rugamite adresata romanilor sa boicoteze acest demers.

Lucrurile s-au limpezit imediat ce patru dintre mostenitorii marelui actor (Lamia si Alexandru Beligan, Raluca Popescu si Mona Radu) s-au intalnit cu reprezentantii casei de licitatii. Acestia semnasera un contract cu Raluca Popescu, fiica cea mica a lui Beligan, pentru instrainarea unor bunuri care au apartinut actorului. Obiectele fusesera anterior donate mezinei de toti ceilalti urmasi ai lui Beligan. Nimeni nu o putea impiedica pe aceasta sa le scoata la vanzare, insa cei patru au fost contrariati de faptul ca Artmark va vinde intregul patrimoniu al marelui actor.

„Cea mai mare si mai importanta parte din patrimoniul Radu Beligan a fost donata, cu acordul tuturor mostenitorilor, Teatrului National, care urmeaza sa le expuna in Muzeul Teatrului, cand acesta va fi redeschis. O parte din obiectele de mobilier am hotarat, de comun acord, sa i le cedam Ralucai, ea putand, eventual, sa le si liciteze, dar in nume propriu”, a scris, pe Facebook, Lamia Beligan. Toti mostenitorii atorului, mai putin Anamaria, s-au intalnit cu reprezentantii Artmark si au stabilit de comun acord ca licitatia sa continue, insa cu anumite conditii.

„Am stabilit impreuna sa schimbam titlul licitatiei, care se va numi «Viata de artist, inclusiv o selectie din patrimonial actorului Radu Beligan», pentru a nu se acredita ideea ca e vorba de intreg patrimoniul. Apoi, a existat o rugaminte din partea celor patru sa scoatem din licitatie o serie de obiecte personale, care au o valoare sentimenala pentru familie. In plus, am stabilit impreuna sa avem un discurs public comun, care sa promoveze si sa respecte imaginea marelui actor Radu Beligan”, ne-a spus Valeriu Sangeorzan, responsabil de comunicare al casei de licitatii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

radu beligan lamia anamaria
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013429 (s)