News Flash:

Muzeul Judetean Arges si Galeria de Arta din Pitesti – restaurate cu fonduri europene

1 Februarie 2018
300 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Judetean Arges

Cladirile Muzeului Judetean si Galeriei de Arta „Rudolf Schweitzer-Cumpana”, ambele monumente de arhitectura, vor fi restaurate in cadrul unor proiecte cu finantare europeana, care au fost lansate miercuri, la Pitesti.

Directorul Muzeului Judetean Arges, Cornel Popescu, a anuntat ca durata de implementare a ambelor proiecte, realizate in parteneriat de catre Judetul Arges si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, este de 44 de luni.

In cazul Muzeului Judetean Arges, valoarea totala a proiectului este de peste 21 de milioane de lei – fonduri europene nerambursabile si bani de la Consiliul Judetean Arges impreuna cu Ministerul Culturii.

„In cadrul proiectului sunt prevazute lucrari complexe de realizare a consolidarilor structurale, de eliminare a igrasiei, de refacere a finisajelor deteriorate, de refacere a invelitorii din tabla, a instalatiilor electrice, a instalatiilor sanitare si de incalzire”, a precizat Cornel Popescu.

In ceea ce priveste Galeria de Arta „Rudolf Schweitzer-Cumpana” din Pitesti, valoarea totala a contractului de finantare este de aproape 20 de milioane de lei – fonduri europene nerambursabile si bani de la Consiliul Judetean Arges impreuna cu Ministerul Culturii.

In cadrul proiectului sunt prevazute lucrari de restaurare, consolidare, protejare si valorificare durabila a imobilului, care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014754 (s)