Actualitate

Fostul subprefect este suspectat de abuz in serviciu

Publicat: 20 feb. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
9

•Noua conducere a prefecturii i-a gasit cusur si fostului subprefect al judetului Iasi, Corneliu Rusu Banu •Acesta este acuzat ca a semnat mai multe documente, de unul singur, in numele prefectului •Intentia lui Rusu Banu a fost de a anula un titlu de proprietate, pentru ca SC Agromec SA Scanteia sa beneficieze de o suprafata de 2.000 metri patrati

Noua conducere a prefecturii i-a gasit cusur si fostului subprefect al judetului Iasi, Corneliu Rusu Banu. Dupa ce in vremea campaniei electorale de anul trecut liderii Aliantei DA l-au numit tar sau baron local, semnatura lui Rusu Banu a fost gasita pe mai multe documente care ridica destule semne de intrebare. Daca temerile prefectului Radu Prisacaru s-ar confirma, fostul subprefect social democrat s-ar putea alege cu un dosar de cercetari penale sub acuzatia de abuz in serviciu. „Au fost gasite mai multe acte semnate doar de Rusu Banu in numele prefectului. Respectivele documente nu au fost contrasemnate de nici una dintre persoanele aflate la vremea aceea la conducerea prefecturii”, a declarat ieri prefectul Radu Prisacaru. Astfel, din cate se pare, fostul subprefect a reusit sa ascunda privirilor prefectilor Neculai Apostol si Spiridon Cretu mai multe adrese oficiale, de care acestia nu au avut stiinta. In toata aceasta harababura, miza o constituie o suprafata de aproximativ 2.000 metri patrati pentru care o persoana, Victor Potlog, detine un titlu de proprietate. Insa aceasta suprafata coincide cu locul in care societatea comerciala Agromec SA Scanteia detine o sectie de mecanizare. Astfel, in anul 2002, din proprie initiativa, subprefectul de la acea vreme, Rusu Banu, a decis sa impinga prefectura intr-un proces in scopul anularii titlului de proprietate emis pe numele lui Victor Potlog.

Impotriva legii

Pe langa faptul ca a fost singurul semnatar al unor acte ale prefecturii iesene, Corneliu Rusu Banu a incercat sa nu faca cunoscut litigiul pe care l-a declansat. „Acesta a numit un consilier juridic pentru a reprezenta prefectura in acest proces. Este vorba de un anumit Ion Teodorescu, care nu este si nu a fost salariat al prefecturii iesene”, a declarat ieri Valerian Salavastru, seful Corpului de control al prefectului. Insa Judecatoria i-a dat castig de cauza lui Victor Potlog, persoana pe numele careia a fost emis titlul de proprietate. Dupa o vreme, Rusu Banu a semnat, tot de unul singur, un act prin care a solicitat un apel impotriva acestei sentinte. Si de aceasta data, instanta a luat o decizie favorabila lui Potlog. Insa Corneliu Rusu Banu arata ca nu a comis nici un fel de ilegalitate. „N-am avut nici un fel de interes, iar in ceea ce priveste juristul, am decis in cele din urma sa renunt la el”, a spus, ieri, fostul subprefect de Iasi.

De ce Agromec Scanteia?

Corneliu Rusu Banu sustine ca nu a avut nici un fel de interese in momentul in care a declansat acest proces. Mai mult, acesta este dispus chiar sa jure pentru ca declaratiile sale sa fie crezute. „Nu este vorba de nimic. Pe cuvant de onoare ca nu am nici o legatura. Este exact ca si cum s-ar spune ca am legatura cu China”, a mai adaugat Corneliu Rusu Banu. Activitatea SC Agromec SA Scanteia este coordonata de trei administratori, respectiv Vasile Hulpoi, Constantin Chiaburu si Stefan Harasim. Printre obiectele de activitate ale firmei se numara servicii de mecanizare agricola, comert sau transportul de marfuri. Pentru a obtine informatii cu privire la procesul pe care Rusu Banu l-a declansat in favoarea SC Agromec SA Scanteia, reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au incercat sa-l contacteze telefonic pe administratorul Vasile Hulpoi. Insa sotia acestuia a declarat, ieri seara, ca acesta nu poate fi contactat, deoarece Hulpoi ar fi fost plecat la rude.
(T.L.)

Adauga un comentariu